Avesta kommun

Arbetsterapeut till kommunrehab

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Kommunrehab består av fem fysioterapeuter, nio stycken arbetsterapeuter, en rehab-handledare samt två undersköterskor i Hemtagningsteamet. Vi arbetar inom hela kommunen som arbetsfält, både med vård- och omsorgsboende och hemsjukvård. Vi har ett introduktionsprogram och mentorskap för att du ska få en så bra start som möjligt. 

 

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar. Men här finns också alltid stöttning av kollegor och en gemensam utgångspunkt. Vi är ett arbetsgäng som trivs väldigt bra tillsammans och det återspeglas ofta i vårt dagliga arbete. 

 

Nu ser vi fram emot att få en ny kollega som vill vara med och bidra med kunskap och erfarenhet för att utveckla vårt arbete inom kommunen. Är det dig vi söker? 

 

 

Arbetsuppgifter

Som Arbetsterapeut i Avesta kommun gör du funktionsbedömningar, aktivitetsbedömningar, förskriver hjälpmedel, informerar om produkter och teknik till brukare i våra vård- och omsorgsboenden, i gruppboende LSS och psykiatri, i daglig verksamhet samt i ordinärt boende. 

 

Som Arbetsterapeut arbetar du med att göra en helhetsbedömning hos brukaren runt eventuell aktivitets/funktionsnedsättning, boendemiljö med ev. anpassningar samt intygsskrivning. Du ger även råd och stöd inom området i hemmiljö/närmiljö. 

 

Målsättningen med arbetet är att ge hjälp till självhjälp genom att bevara och öka den funktionsnedsattes förmåga att klara sig själv i sitt boende så att denna ska kunna leva ett så normalt, aktivt och självständigt liv som möjligt. Du samverkar därför även mycket med andra vårdgivare och yrkeskategorier 

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad Arbetsterapeut. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. 

 

Det är av stor vikt att du kan arbeta självständigt men även har förmåga att samarbeta med omvårdnadsteamet runt patienten. Du behöver vara lyhörd och tydlig samt kunna anpassa din kommunikation till motparten. 

 

Vi söker dig som är trygg i dig själv och värdesätter ett professionellt och gott bemötande. I den här tjänsten är det av största vikt att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. 

 

Om du har erfarenhet av dokumentation är det meriterande. I Avesta kommun dokumenterar vi enligt ICF i Procapita. 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C28070/2019

 

 

Övrigt

Förmåner 

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-06-02

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Arbetsterapeut

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Eva-Lena Ängskog Koivisto

Enhetschef

0226-64 54 00

eva-lena.angskog-koivisto@avesta.se

 

Fackliga företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 2 juni . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 9 maj

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Rehabilitering


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Arbetsterapeut till kommunrehab