Avesta kommun

Behandlingsassistent/elevassistent grundsär annexet ”Rektorsvillan” Johan-Olovskolan

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Johan-Olovskolan i Horndal är en F-9 skola med ca 260 elever. Johan-Olovskolan ligger i norra delen av Avesta kommun, nära till grönområden, simhall och bibliotek. På skolan finns fritidshem, förskoleklass och vi samverkar med den närliggande förskolan.

 

På Johan-Olovskolan arbetar vi medvetet och systematiskt med skolutvecklingsfrågor med fokus på kvalitetshöjande insatser samt ett långsiktigt arbete kring trygghet och trivsel. Vi anser att samarbete och kollegialt lärandet är nyckeln till att höja och stärka kompetensen hos våra medarbetare på Johan-Olovskolan. På vår skola ingår därför våra medarbetare i arbetslag och i ämneslag där var och en spelar en viktig roll i vårt gemensamma arbete med och strävan mot att utveckla skolans verksamhet.

 

 

Arbetsuppgifter

Johan-Olovskolan utökar inför läsårsstarten 20192020, sin verksamhet och skolform för att möta behov av stöd till elever i kategorin sär- och träningsskola samt elever i behov av särskild undervisningsgrupp. Behovet av utökad kompetens inom dessa områden har ökat över tid och vi har beslutat starta verksamheten Rektorsvillan i samverkan med Avesta Kommuns centrala elevhälsa och Avesta Resurs. Detta innebär att personal som kommer att verka i Johan-Olovskolans Rektorsvillan, har kontinuerlig tillgång till professionell handledning av personal med spjutspetskompetens. Vi söker till Rektorsvillans avdelning för riktat stöd till elever i kategorin grundsärskola/träningsskola, en behandlingsassistent alternativt en elevassistent. 

 

Du kommer att arbeta i team tillsammans med lärare, speciallärare samt i arbetslag. Grundsärskolans läroplan och uppdrag ligger till grund med huvudsaklig inriktning mot elever i åldersgrupperna årskurs F-6. I tjänsten ingår att tillsammans med ansvarig lärare, fortlöpande planera, genomföra och följa upp undervisningen. Detta ska även ske i samverkan med Johan-Olovskolans elevhälsoteam samt med kommunens centrala elevhälsa.

 

Du kommer tillsammans med lärare sköta kontakter med vårdnadshavare och yttre aktörer. Du ingår i Johan-Olovskolans arbetslag och deltar i hela verksamhetens planering samt i nätverk med fokus på kollegialt lärande. Vi lägger stor vikt vid uppföljning av elevernas lärande varför din dokumentation och utvärdering är viktig. Centralt är att all undervisning utgår från läroplanen samt övriga nationella och lokala riktlinjer.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med elever som har behov av extra anpassningar och särskilt stöd med fokus på särskola samt träningsskola. Som person är du lugn, stabil och lyhörd och har förmågan att skapa en trygg miljö för eleverna där deras utveckling och lärande är i fokus. Du har vana av att arbeta i team men även självständigt arbete och du bär på förmågan att fatta beslut utifrån föränderliga förutsättningar.

 

Arbete med våra elever innebär att ingen dag är den andra lik och dagsform avgör vilka krav och aktiviteter som fungerar. Du behöver vara flexibel och ha förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter elevernas och verksamhetens behov. Du har vana av att jobba självständigt och att ta beslut, men kan även samarbeta väl i team. Har du kunskap om och erfarenhet av att använda tecken som stöd - TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation), är det meriterande.

 

Vi använder vidare digitala hjälpmedel både i undervisningen och som administrationsstöd. Du behöver därför ha vana att arbeta med digitala system. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Är du en person som strävar framåt och som har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och vårdnadshavare? Då kan du vara den vi söker. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-12

Eventuell möjlighet till tidigare tillträde.

Tidsbegränsad till: 2020-06-12

Referensnummer: C26840/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta  här.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-04-23

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Elevassistent

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Fackliga företrädare

För kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/jobb Fackliga organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 april

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Behandlingsassistent/elevassistent grundsär annexet ”Rektorsvillan” Johan-Olovskolan