Avesta kommun

Dietist inom vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

På Avesta kommuns omsorgsförvaltning arbetar vi efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Vi ska se, förstå och visa respekt för det unika. Vi erbjuder alla anställda heltid med möjlighet till deltid.

 

Vi söker nu en dietist som vill bli drivkraften i vårt arbete rörande kost för vård och omsorg. Tjänsten är placerad inom enheten för sjuksköterskor och hemsjukvård men kommer ha hela Omsorgsförvaltningen som ansvarsområde och arbetsfält.

 

Vi söker en kunskapsspridare som gillar problemlösning och som kan lyfta hela kedjan av kostens betydelse för hälsa och tillfrisknande inom vård och omsorg. Är det du?

 

 

Arbetsuppgifter

Tjänstens övergripande uppdrag är att höja kunskapsnivån i organisationen avseende nutrition. Detta genom att praktiskt utbilda, förbättra rutiner och utveckla våra verksamheter i dessa frågor. Du jobbar kliniskt i verksamheten både inom LSS, socialpsykiatrin, korttidsvård och äldreomsorg främst på våra särskilda boenden. Du kommer samarbeta med omvårdnadspersonal, sjuksköterskor, MAS, enhetschefer och rehab. Du kommer även ha tät dialog och samarbete med måltidsenheten.

 

• Kost - och nutritionsutredningar/behandlingar för enskilda individer inom våra verksamheter

• Planera och genomföra utbildningar för omvårdnadspersonal

• Handleda och specialutbilda våra kostombud

• Ansvara för utveckling av informationsmaterial, implementering av rutiner och riktlinjer

• Tillsammans med måltidsenheten driva utvecklingsfrågor som rör vård och omsorg

 

Visstidsanställning 18 månader. Dagtid.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har driv och engagemang för att utveckla nutritionsfrågorna inom vår verksamhet. Du är legitimerad dietist. Erfarenhet av nutrition för äldre och kommunal hälso- och sjukvård är meriterande.

 

Då tjänstens övergripande uppdrag är att sprida expertis och kunskap krävs att du har lätt för lära ut och motiveras av att se andra utvecklas av den kunskap du förmedlar. Du har en god pedagogisk förmåga och gärna vana som föreläsare eller att hålla utbildningar. Du arbetar självständigt men trivs också med att samarbeta med omvårdnadsteamet runt patienten där du har förmågan att både problemlösa och entusiasmera. Du arbetar uthålligt och långsiktigt och vet att dessa frågor kräver tålamod.

 

Goda kunskaper i det svenska språket, samt god förmåga att använda dator och hälsosystem som naturliga delar i arbetet är ett krav. Körkort krävs.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Visstidsanställning 18 månader.

Referensnummer: C44048/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-01-24

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Dietist

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Anneli Andersson

Enhetschef

0226-645620

0708-645088

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 januari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 17 december

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Dietist inom vård och omsorg