Avesta kommun

Ekonom

Om arbetsplatsen
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans vill du vara med?

Vår centrala ekonomienhet är just nu inne i ett stort förändrings- och utvecklingsarbete på grund av både kommande pensionsavgångar och ytterligare digitalisering. Tjänsten som ekonom är placerad på kommunkansliet. Som central ekonom ingår man i den kommunövergripande ekonomienheten som ansvarar för styrprocessen med budget och uppföljningar samt löpande hantering av kundfakturering, leverantörsbetalningar, likvidhantering med mera. Förutom ekonomienheten har vi förvaltningsekonomer placerade i respektive styrelse/nämnd.

Hos oss blir du en del av vårt team där samhällsintresse, kunskap och engagemang är starka drivkrafter. Vi erbjuder en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus för att kunna bygga en stark framtid för Avesta kommun.


Arbetsuppgifter
Som ekonom hos oss ingår du i en central ekonomienhet med stor möjlighet till erfarenhetsutbyte och stöttning i ditt arbete. Stora möjligheter finns att bredda sitt verksamhetsområde på ekonomienheten utifrån kompetens och intresse, inte minst då enheten står inför en generationsväxling de kommande åren.

I din roll som ekonom kommer du i första hand att ansvara för integrering av försystem till vårt ekonomisystem Unit4/UBW samt uttag och analys av ekonomi- och personalinformation. Du kommer också att vara systemansvarig för budget- och prognosmodulerna i Visma som är kopplade till Unit4/UBW, samt stödja andra ekonomer och verksamhet utifrån ditt verksamhetsområde. I arbetsuppgifterna ingår också att arbeta med statisitk, ex räkenskapsammandrag till SCB samt att medverka i delårs- bokslutsarbetet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är nyfiken, målinriktad och som har ett stort samhällsintresse. Du behöver ha goda mycket goda kunskaper i Excel och redovisning. Det är meriterande om du har goda kunskaper i ekonomisystemet från Unit4. Praktisk erfarenhet av ekonomiarbete är viktigt och kunskap av hur en politiskt styrd organisation fungerar är meriterande. Vi söker i första hand dig som har högskoleutbildning med inriktning ekonomi/redovisning/IT.

I den här tjänsten är det av stor vikt att du har en god analytisk förmåga, är noggrann och serviceinriktad. Vi söker dig som inte är rädd för att ta dig an nya uppdrag och utmaningar. Digitala lösningar är naturligt för dig och du tar dig an nya program och system.

Ekonomienheten har personal med hög kompetens. Därför söker vi dig som har Även om stöd på ekonomienheten finns krävs det i den här tjänsten att du i grunden är en person som är trygg i att ta ansvar och självständigt driva de egna arbetsprocesserna.

Du har hög integritet, en positiv inställning till dina uppdrag och är lyhörd i mötet med andra. Att skapa en bra relation och förtroende både till våra kunder, verksamheter och dem du ska samarbeta med är avgörande. Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du vara strukturerad och ha förmåga att byta fokus och omprioritera arbetsuppgifterna när det behövs.

Erfarenhet krävs


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Referensnummer: C32501/2019


Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2019-11-17

Arbetsplats
Avesta kommun

Kommun
Avesta

Yrkeskategori
Redovisningsekonom

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Läs mer
https://www.avesta.se/

Kontakt
Nils-Eric Gustavsson
tf ekonomichef
076-284 59 20
nisse.gustavsson@avesta.se


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 17 november . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 oktober

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Ekonom