Avesta kommun

Ekonom till omsorgsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, hemsjukvård, individ och familjeomsorg samt omsorg om funktionshindrade. Vi har närmare 800 anställda och en budget som omsluter ca 550 milj. kr. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden. Tjänsten som ekonom är en stabsfunktion. Som ekonom ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och arbetar i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus.

 

Arbetsuppgifter

Du arbetar med ekonomifrågor på såväl strategisk som operativ nivå. Tillsammans med förvaltningsekonomen, som också är din närmaste kollega, har du huvudansvar för den ekonomiska hanteringen i omsorgsförvaltningen. Tillsammans arbetar ni med budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du har ett särskilt ansvar för budgetuppföljning för vård och omsorg medan din kollega ansvarar för socialtjänsten och LSS.

På uppdrag av förvaltningschef och resultatenhetschef genomför du kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar. Du ger stöd och service till organisationens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor som exempelvis löpande statistik och kalkylering. I tjänsten ingår också att sköta omsorgsförvaltningens bokföring.

Ett arbete som står inför dörren, som du kommer att få driva, är att ta fram en ny budgeteringsmodell för brukartimmen. Du kommer också att ingå i en projektgrupp för bemanningsekonomi.

Var med och gör skillnad!

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har en slutförd högskoleutbildning inom ekonomi. Du behöver ha goda Excelkunskaper, erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och framförallt lätt för att ta dig an nya program och system - digitala lösningar är naturligt för dig. Det är en klar fördel om du har praktisk erfarenhet, av för tjänsten relevant, ekonomiarbete och om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.

Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du ha en god förmåga att strukturera och organisera arbetet så att leverans sker med god kvalitet i rätt tid. Din analytiska förmåga bidrar till att ekonomifrågorna kan betraktas utifrån ett helhetsperspektiv.

Att vara serviceinriktad med ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Då tjänsten är en tydlig stödfunktion är det av största vikt att du är tydlig i din kommunikation och anpassar budskapet utifrån olika mottagares behov. Du behöver helt enkelt ha förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett tydligt språk som också icke-ekonomer kan ta till sig. För att trivas i den här tjänsten behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C39980/2020

 

Övrigt

Under ansökningsperioden finns Carina Johansson tillgänglig för att svara på eventuella frågor vecka 27 och 32.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Förvaltningsekonom

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Carina Johansson

Förvaltningschef Omsorgsförvaltningen

0226-64 53 11

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Ekonom till omsorgsförvaltningen