Avesta kommun

Enhetschef LSS

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Avesta kommuns LSS-verksamheter tillhör socialtjänsten, som också innefattar socialpsykiatri och IFO. Det är totalt fem enhetschefer som arbetar med LSS-verksamheten idag. Nu utökar vi och söker ytterligare en enhetschef.

 

Inom LSS har vi höga ambitioner. Vi har påbörjat ett stort och långsiktigt utvecklingsarbete där brukarens delaktighet och självständighet står i fokus. Vi söker dig som är engagerad, utvecklingsorienterad och har potential att bli en riktigt bra ledare. Vill du göra skillnad inom funktionsnedsättningsområdet kan det vara dig vi söker.

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef inom LSS är varierande, innehållsrikt och meningsfullt. I uppdraget ingår att leda, utveckla och följa upp verksamheten vad gäller kvalitet, personal, arbetsmiljö samt ekonomisk uppföljning med ansvar för budget. Du har personalansvar för ca 35 medarbetare. Som enhetschef hos oss har du ansvar för gruppboende och personlig assistans men det kan även ingå ansvar för andra insatser inom LSS.

 

I din roll coachar du medarbetarna och är deras närmaste stöd i det dagliga arbetet samt tydliggör rutiner och mål och följer upp mot dessa. Du har också kontakt med brukare och anhöriga samt samverkar med aktuella aktörer runt brukaren.

 

Hos oss finns stort brukarfokus och vi arbetar långsiktigt med att hitta nya metoder och vägar för att verkligen göra skillnad i människors liv. Din roll blir att tillsammans med dina medarbetare driva utvecklingsarbetet i dina grupper. En viktig aspekt är den digitala utvecklingen.

 

Utvecklingsarbete bedrivs självklart också i nära samarbete med dina kollegor. Vi har ett nära samarbete enhetschefer emellan så för att passa in hos oss behöver du vara en teamspelare. Du ingår i resultatenhetens ledningsgrupp där vi vill att du är aktiv och bidrar med förslag på nya idéer och kreativa lösningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett coachande och lösningsfokuserat förhållningssätt. Ditt ledarskap präglas av nyfikenhet och tydlighet. Du har förmågan att skapa trygghet. Genom att motivera och utveckla andra skapar du ett aktivt medarbetarskap och ett gott arbetsklimat. Vi vill att du ska inspirera till lärande, utveckling och förändring och att du tillsammans med medarbetarna driver verksamheten framåt. I den här tjänsten är såväl bra samarbetsförmåga som förmåga att vara självgående av största vikt.

 

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mötet människor emellan och för funktionsnedsättningsområdet. Du drivs av utvecklingsfrågor och din förmåga till nytänkande kommer vara av stor vikt för hur våra LSS-verksamheter kan utvecklas i praktiken. Ditt intresse för välfärdsteknologi och digital utveckling kommer att vara värdefullt idag och inför framtiden.

 

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Det är bra om du redan nu har grundläggande kunskaper om funktionshinder, socialrätt och LSS-lagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i ledande funktion.

 

För tjänsten krävs att du har förmågan att utrycka dig väl i tal och skrift. Det underlättar om du har erfarenhet av dokumentation och lätt för att ta till dig nya system och program. Du behöver kunna köra bil i tjänsten varpå B-körkort är ett krav.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C45495/2020

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

Vi tillämpar förordnanden på alla våra chefstjänster. Det innebär att du får en tillsvidareanställning i botten med ett tidsbegränsat chefsförordnande,

 

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-01-17

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Enhetschef inom socialtjänst

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Ann-Christine Magnusson

Socialchef

0226-64 56 38

ann-christine.magnusson@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

Rekryterare

0226-64 56 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 4 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 28 december

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Enhetschef LSS