Avesta kommun

Enhetschef LSS

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Inom LSS-verksamheten har vi höga ambitioner och ett utvecklingsinriktat förhållningssätt. Vi har bland annat påbörjat ett spännande utvecklingsarbete där brukarens delaktighet och självständighet står i fokus. Idag är vi fem enhetschefer men nu utökar vi och söker dig som är, eller har potential att bli, en riktigt bra ledare. Hos oss uppmuntras nya tankar och idéer. Vi erbjuder en miljö som präglas av öppenhet och kollegialt stöd. Om du har ett genuint intresse för både ledarskap och att verkligen göra skillnad inom funktionshinderområdet kan det här vara en tjänst för dig.

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef inom LSS är varierande, innehållsrikt och meningsfullt. Arbetet inkluderar såväl förvaltande och administrativa uppgifter som stödjande och utvecklande. Du leder, utvecklar och följer upp verksamheten vad gäller såväl kvalitet, personal och arbetsmiljö, som ekonomisk uppföljning med ansvar för budget.

 

Som enhetschef hos oss har du ansvar för gruppboende och personlig assistans men även andra insatser inom LSS kan ingå. Du har personalansvar för ca 35 medarbetare som du coachar och stöttar i det dagliga arbetet. Du har också kontakt med brukare och anhöriga samt samverkar med andra aktörer runt brukaren.

 

Du ingår i socialtjänstens ledningsgrupp där du förväntas delta aktivt och bidra med nya perspektiv och kreativa lösningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som, av arbetsgivaren, bedöms som lämplig. Har du redan nu kunskaper och/eller erfarenhet inom LSS, socialrätt och LSS-lagstiftningen är det meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta i ledande position.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg och kan stå upp och hålla ut även när det blåser. Du har ett coachande, lösningsfokuserat förhållningssätt och ditt ledarskap präglas av tydlighet i kombination med nyfikenhet och omtanke. Genom att motivera och utveckla andra skapar du ett aktivt medarbetarskap och ett gott arbetsklimat. Inom LSS har vi ett nära samarbete enhetschefer emellan och i den här tjänsten är såväl bra samarbetsförmåga som förmåga att vara självgående av största vikt.

 

För att passa in hos oss behöver du ha ett genuint intresse för mötet människor emellan och självklart för funktionsnedsättningsområdet. Du drivs av en vilja att göra bättre och din förmåga till nytänkande kommer påverka hur våra LSS-verksamheter kan utvecklas i praktiken. Ditt intresse för välfärdsteknologi och digital utveckling kommer vara särskilt värdefullt.

 

Övriga kvalifikationer för tjänsten:

• Dokumentationsförmåga samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

• Lätt för att arbeta i olika system och med olika digitala verktyg

• B-körkort

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C51752/2021

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-04-18

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Enhetschef inom socialtjänst

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Ann-Christine Magnusson

Socialchef

0226-645638

ann-christine.magnusson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 17 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 29 mars

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Enhetschef LSS