Avesta kommun

Enhetschef Socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Inom LSS och socialpsykiatrin har vi höga ambitioner och ett utvecklingsinriktat och lösningsfokuserat förhållningssätt. Vi är sex enhetschefer som arbetar tillsammans i ett team som präglas av öppenhet och kollegialt stöd. Nu är tjänsten som enhetschef för socialpsykiatrin snart ledig och vi söker efter dig som brinner för målgruppen och dessutom är en ledare som får människor att växa.

 

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som enhetschef för socialpsykiatrin är varierande, innehållsrikt och meningsfullt. Du leder, utvecklar och följer upp verksamheten vad gäller såväl kvalitet, personal och arbetsmiljö, som ekonomisk uppföljning med ansvar för budget för:

 

• Malmgården, ett stödboende för personer med beroende och missbruk,

• Johannagården, ett boende för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

• Boendestödjarna på Johanna gården

 

I verksamheten finns ca 35 medarbetare som du som chef har personalansvar för. Malmgården och Boendestödjarna har samordnare som leder det dagliga arbetet. Många av medarbetarna är utbildade i lösningsfokuserat förhållningssätt och våra boendestödjare är utbildade i case-management.

 

I din roll ingår att coacha medarbetarna och stödja dem i svårare ärenden. Du förväntas skapa tydlighet i organisationen så att rutiner, mål och arbetssätt är kända för alla. Det är viktigt att du har en förståelse för arbetsmiljöns betydelse för hälsa, engagemang och prestation då vi vill skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv.

 

I den här tjänsten har du många kontakt- och samarbetsytor både internt och externt. Förutom ett nära samarbete med dina närmaste chefskollegor arbetar du också nära enhetscheferna för myndighetsutövning och öppenvården. Regionen är en viktig extern samarbetspartner. Du ingår i socialtjänstens ledningsgrupp där du förväntas delta aktivt och bidra med nya perspektiv och kreativa lösningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan högskoleutbildning som, av arbetsgivaren, bedöms som lämplig. Du har erfarenhet av att leda medarbetare samt goda kunskaper i socialrätt. För tjänsten krävs självklart även goda kunskaper om missbruk och psykiatri, vi ser därför att det är nödvändigt att du är trygg inom åtminstone ett av områdena och att du har en vilja att utveckla din kunskap inom det andra. Kunskap inom LSS är meriterande.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg och kan stå upp och hålla ut även när det blåser. Du har ett coachande, lösningsfokuserat förhållningssätt och ditt ledarskap präglas av tydlighet i kombination med nyfikenhet och omtanke. Genom att motivera och utveckla andra skapar du ett aktivt medarbetarskap och ett gott arbetsklimat. Inom socialtjänsten och LSS har vi ett nära samarbete enhetschefer emellan och i den här tjänsten är såväl bra samarbetsförmåga som förmåga att vara självgående av största vikt.

 

För att passa in hos oss behöver du ha ett genuint intresse för mötet människor emellan och självklart för dem vi finns till för. Du drivs av en vilja att göra bättre och din förmåga till nytänkande kommer påverka hur verksamheten utvecklas i praktiken. Vi kommer uppskatta ditt intresse för välfärdsteknologi och digital utveckling.

 

Du behöver också:

• Ha lätt för att arbeta i olika system och med olika digitala verktyg

• Uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

• Ha B-körkort

 

Vi ställer inte bara krav utan skapar också förutsättningar för att du ska lyckas med ditt uppdrag. Inom omsorgsförvaltningen har du som chef stödfunktioner som ekonom, rekryterare och administrativt stöd att tillgå. Ytterligare kommunövergripande stödfunktioner finns samt en ledarplattform som innehåller interna utbildningar för att du ska kunna utvecklas och känna dig trygg i ditt chefs- och ledaruppdrag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C65884/2021

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-12-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Enhetschef inom socialtjänst

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Ann-Christine Magnusson

Socialchef

0226-645638

ann-christine.magnusson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 november

Kategorier : Chef & Ledning Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Enhetschef Socialpsykiatrin