Avesta kommun

Familjebehandlare

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

 

Nu söker vi en familjebehandlare till vår socialtjänst.

 

Tjänsten ingår i en arbetsgrupp med tre andra familjebehandlare, ungdomsbehandlare på mottagningen Höjden och i nära samverkan med socialsekreterarna främst inom barn- och familj. Utgångspunkten i vårt arbete är att föräldrarna är de viktigaste personerna i barn och ungdomars liv och genom våra insatser vill vi verka för att de kan bo kvar i sin hemmiljö. Insatsen sker alltid på ett bistånd inom socialtjänsten och är frivillig. Familjebehandlaren arbetar på uppdrag av familjen och i nära samarbete med socialsekreterare.

 

Barnen är vår framtid - vill du vara med och göra skillnad?

 

 

Arbetsuppgifter

Som familjebehandlare arbetar du med stödinsatser till familjer som befinner sig i en socialt komplex livssituation. Du har den viktiga rollen att tillsammans med familjen, planera och genomföra de insatser som beslutats från socialsekreterarna.

 

Arbetet innebär; stöd och rådgivning till barn/ungdomar/föräldrar familjesamtal eller enskilda samtal med barn/ungdomar, regelbundna hembesök och hjälp med rutiner och regler i hemmet för den enskilde familjen. En stor del av arbetet innebär även samverkan med socialsekreterare, skola, BUP, kuratorer, fritidsaktiviteter och andra aktörer som familjerna kommer i kontakt med.

 

Tjänsten innebär även förebyggande arbete med föräldrar som har behov av råd och stöd i sin föräldraroll, men även att planera och genomföra gruppverksamhet för föräldrar och barn.

 

Tjänstgöringstid är dag- och kvällstid, måndag-fredag med möjlighet till flextid enligt avtal. Till största delen sker arbetet hemma hos familjerna och i deras vardagsnära miljö.

 

 

Kvalifikationer

För att trivas och lyckas i rollen som familjebehandlare krävs ett genuint intresse av barn- och familjeärenden och ha förmågan att kunna se bakom problembilden och kunna lyfta positiva utmaningar och möjligheter.

 

Samarbetsrelationen mellan familjebehandlaren och familj är grundläggande för arbetet. Att du är lyhörd för andra människors situation och har lätt att få andras förtroende är därför av stor vikt. Då arbetet ofta berör gränssättningsproblematik i föräldraskapet tillsammans med missbruk, NP-diagnoser eller annan samsjuklighet så krävs stor förståelse för de känslor som föräldraskapet kan innebära samt tålamod och uthållighet i processen. Men också drivet att ta det systematiska behandlingsarbetet framåt.

 

Du innehar en socionomutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har samtalsterapeututbildning steg 1 eller om du tidigare har jobbat med familjebehandling samt har tidigare erfarenhet från gruppverksamhet utifrån ett föräldraperspektiv. Du har ett helhetstänk med god systematisk förståelse som grund, förmåga att se sociala normer ur flera olika perspektiv och kan anpassa sättet du förmedlar budskap till mottagarens olika förutsättningar.

 

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Vidare är flerspråkighet och kulturkompetens meriterande, exempelvis arabiska, somaliska eller tigrinja. Du har grundläggande datakunskaper för att kunna hantera interna program.

 

Eftersom du kommer att arbeta med barn och ungdomar kommer du som blir aktuell för tjänsten att behöva lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. B-körkort är ett krav.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2021-09-01

Referensnummer: C54278/2021

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-05-16

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Familjebehandlare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Roland Lindén

Enhetschef

0226-645388

roland.linden@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 april

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Familjebehandlare