Avesta kommun

Familjehemssekreterare

Om arbetsplatsen
Det är något speciellt med Avesta! 
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

Nu söker vi dig som vill bli en viktig del i vårt arbete med att rekrytera, utreda och handleda familjehem. Du kommer bli en av 19 medarbetare på vår enhet som består av socialsekreterare, mottagningssekreterare, förste socialsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare, enhetschef. 

Vi erbjuder intern samt extern handledning i en arbetsgrupp med stor erfarenhet av socialt arbete. Hos oss finns leendet och skrattet trots allvarets närhet i de uppdrag vi arbetar med. Vi ser till att samla energi genom vår friskvårdstimme. 

Låter det intressant? Ta chansen att bli vår nya kollega! 


Arbetsuppgifter
Som vikarierande familjehemssekreterare arbetar du med att rekrytera, utreda samt handleda familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Vi utbildar våra familjehem efter Socialstyrelsens "Ett hem att växa i". 

Tillsammans med våra familjehemssekreterare arbetar du utifrån en egenskapad årsklocka där ni tillsammans har olika fokus på våra uppdragstagare. En gång per år hålls tex en extern föreläsning med olika teman kopplade till familjehemsvården och varje år erbjuds även olika event.

Du arbetar tätt tillsammans med socialsekreterarna och driver ärenden framåt för att uppnå målen med placeringen. Målgruppen är placerade barn och ungdomar 0-20 år. 

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga kollegor aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns medborgare. 


Kvalifikationer
Du som söker ska ha socionomexamen eller inneha socionomexamen inom en tid som arbetsgivaren bedömer som rimlig. Erfarenhet av handläggning inom den sociala barn- och ungdomsvården är meriterande. Vi vill också att du har goda kunskaper inom gällande lagstiftningar Det är också meriterande med erfarenhet av att utbilda och handleda familjehem. 

Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du är lugn och stabil och kan ha fokus på rätt saker och självständigt driva dina arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar. Du har lätt för att skapa goda relationer du lyssnar och underhåller de relationer du skapar. 

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Kunskaper i procapita är meriterande. 

Körkort är ett krav. 
Eftersom du kommer att arbeta med barn och ungdomar ska du som blir aktuellt för tjänsten kunna lämna ett utdrag från polisens belastningsregister. 

Intervjuer kan ske fortlöpande under ansökningstiden.
Erfarenhet krävs


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-01
Tidsbegränsad till: 2019-12-31
Referensnummer: C27840/2019


Övrigt
FÖRMÅNER 
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2019-05-30

Arbetsplats
Avesta kommun

Kommun
Avesta

Yrkeskategori
Familjehemssekreterare

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontakt
Johanna Hildensjö

Enhetschef
0226-64 55 28
johanna.hildensjo@avesta.se

Fackliga företrädare
Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:
www.avesta.se/fackliga-organisationerAnsök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 30 maj . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 maj

Kategorier : Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Övrigt


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Familjehemssekreterare