Avesta kommun

Förskollärare till singelförskolan Åsgatan 12

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta! 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? 

 

Förskolan Åsgatan 12 är en singelförskola, det vill säga en förskola med en enda avdelning. Vi har en utvidgad syskongrupp och tar emot barn som är 1-5 år. Vi är ett arbetslag med tre pedagoger, varav två av oss är barnskötare och nu söker vi en förskollärare. 

 

Vår förskola har samma adress som namnet på vår förskola; Åsgatan 12. Vi har stort fokus på språklig utveckling och arbete med naturvetenskap och teknik. Vi är ute varje dag i vår lekpark eller gör längre eller kortare utflykter till närområdet.

 

 

Arbetsuppgifter

Att vara förskollärare hos oss innebär att utvecklas varje dag. Det är ett fantastiskt privilegium och vi har väldigt roligt tillsammans. Varje månad har vi APT där vi diskuterar pedagogiska frågor och ges möjlighet till lärande. Du kommer erbjudas fortbildning och tillgång till nära ledarskap för att du, och därigenom barnen, ska vidareutvecklas och trivas hos oss. 

 

I uppdraget ingår att organisera för lärande och utveckling genom att tillsammans med arbetslaget driva den dagliga undervisningen och planera för rutinsituationer och den betydelsefulla leken. 

 

Du skall också verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. 

 

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära. 

 

Du verkar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system. 

 

 

Kvalifikationer

Krav för en tillsvidare förskollärartjänst är att du har förskollärarexamen och förskollärarlegitimation. Är du snart färdigutbildad förskollärare, kan du i väntan på examensbevis och legitimation anställas på ett visstidsvikariat på förskollärartjänsten. 

 

Vi söker dig som är en person som arbetar självgående och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du är relationsskapande och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är en person som arbetar mot mål och fokuserar på resultat, vilket avspeglar sig i planeringar och ageranden. 

 

Medarbetarskapet är stort och viktigt för oss på Åsgatan 12, därför söker vi dig med god samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett lösningsfokuerat förhållningssätt och arbetssätt samt en personlig mognad, vilket vi menar att du är trygg, stabil och har god självinsikt. 

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-08-12

Möjlighet att tidigarelägga tillträdesdatum utifrån överenskommelse och erforderligt fattade beslut.

Referensnummer: C25834/2019

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2019-03-25

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i förskola/Förskollärare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Maria Hedström

Förskolechef

0226-645597

maria.hedstrom@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 25 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 13 mars

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Förskollärare till singelförskolan Åsgatan 12