Avesta kommun

HR-konsult

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid, vill du vara med?

 

Då en av våra medarbetare går vidare i sin karriär söker vi en ny engagerad och nyfiken kollega till vårt team på åtta medarbetare. Personalenheten arbetar för att skapa förutsättningar för ett engagerat arbetsliv och trivsel på arbetsplatsen genom ett gott ledarskap och medarbetarskap. Vi har i uppdrag att leda, samordna och utveckla kommunövergripande HR-processer samt att med god service och hög kvalitet ge stöd i personalfrågor.

 

Vi erbjuder dig ett kvalificerat och utvecklande arbete i en organisation som värdesätter enheten som samarbetspartner. Du kommer arbeta i en arbetsgrupp med stort engagemang där vi värnar om både bredden och djupet inom våra områden samt att utveckla oss för att vara i framkant inom HR-området.

 

 

Arbetsuppgifter

Personalenheten arbetar med samtliga förvaltningar och kommunala bolag inom koncernen Avesta kommun. Vi utbildar och stödjer chefer till att förstå och följa lagar, avtal, regler, förordningar samt politiska beslut. Utgångspunkten för vårt arbete är ett coachande förhållningssätt som bygger på lyhördhet, integritet och leverans.

 

Tjänsten kan beskrivas utifrån två fokusområden där fördelningen av arbetsuppgifter kan variera över tid och utifrån verksamhetens behov.

 

HR-konsult med förvaltningsansvar

Tyngdpunkten på den här delen av tjänsten ligger i att ge konsultativt och operativt stöd till cheferna avseende HR-relaterade arbetsgivarfrågor. Det innebär bland annat att stötta cheferna i arbetsrättsliga frågor och fackliga förhandlingar samt tolkningar av lagar och avtal. Arbete med löneöversyn ingår samt att stödja cheferna i arbetslivsinriktad rehabilitering. I den här delen av tjänsten har du flera kollegor som arbetar med liknande arbetsuppgifter.

 

Rekrytering

Du arbetar som en intern konsult med rekrytering av chefer och specialister. Vi arbetar utifrån kompetensbaserad rekryteringsmetodik. Det finns fler medarbetare på enheten som arbetar med rekrytering, vilket gör att vi använder varandra som bollplank och stöd vid olika arbetsuppgifter.

 

I arbetsuppgifterna ingår också att uppdatera och producera underlag till stöd för HR-processerna. Du tar även fram statistik och andra underlag från våra olika system. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med utvecklingen av personalstrategiska frågor.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en treårig högskoleexamen inom PA-området eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då tyngdpunkten i tjänsten ligger på chefsstöd avseende arbetsgivarfrågor krävs grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med rekrytering. Om du redan nu har erfarenhet av att arbeta i personalsystem kommer det underlätta för dig att komma in i jobbet.

 

Det händer mycket inom HR-området och vi söker dig som är kreativ, nytänkande och har ett intresse för digital utveckling. Det viktigaste är dock dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är trygg i dig själv och som har en hög grad av egen drivkraft för att få till dynamiken i arbetet. Som HR-konsult gäller det att vara finkänslig inför olika omständigheter men samtidigt våga arbeta med svåra frågor. Att vara lyhörd och ha hög integritet för att kunna utveckla förtroendefulla relationer samarbetspartners, blir därför viktigt. Sammanfattningsvis är det viktigt att ha såväl en god samarbetsförmåga som att självständigt kunna driva arbetet framåt.

 

Rollen som HR-konsult är komplex med många kontaktytor inom organisationen. Att vara tydlig, kunna skapa struktur och ha ett relativt stort mått av analytisk förmåga tror vi underlättar i den här rollen.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C45725/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-01-17

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

HR-Konsult/PA-Konsult

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Hans Engström

T f personalchef

0226-64 50 00

072-728 91 10

hans.engstrom@avesta.se

 

Facklig företrädare

För kontaktuppgifter till din fackliga representant www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 4 timmar sedan . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 december

Kategorier : HR & Organisation Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb HR-konsult