Avesta kommun

Kommunikatör, vikariat

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Kommunikation och marknadsföring är ett viktigt strategiskt verktyg i Avesta kommuns utvecklingsresa. Kommunikatörsrollen är en kommunövergripande stödfunktion som organisatoriskt är placerad under kommunstyrelsen och en del av vår näringslivsenhet, Tillväxt Avesta. Enheten består av en handfull engagerade och kreativa medarbetare med olika kompetenser.

Nu går vår kommunikatör på föräldraledighet och vi erbjuder dig ett vikariat på en stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att arbeta i en miljö där det långsiktiga och strategiska förhållningssättet är i fokus, för att kunna bygga en stark framtid i Avesta kommun.

 

Arbetsuppgifter

Utifrån vår kommunövergripande kommunikationspolicy arbetar du med intern och extern kommunikation tillsammans med våra verksamheter. I kommunen är internkommunikation ett prioriterat område.

Som kommunikatör ger du både konsultativt och operativt stöd till förvaltningarna och kommunledningen. Du driver, leder och samordnar kommunikationsarbetet i kommunen. En annan viktig uppgift är att utbilda chefer och webbredaktörer i kommunikation.

Du är huvudansvarig för kommunens intranät och leder intranätsgruppens arbete samt har ett övergripande ansvar för avesta.se när det gäller samordning, ekonomi och utveckling. Du har också huvudansvar för sociala medier och kommunapp. Du kommer ha ett nära samarbete med vår andra kommunikatör, vars huvuduppgift är att leda webbredaktörerna och hålla informationen på avesta.se aujour.

Arbetet som kommunikatör är varierande och kan handla om att planera och beställa kommunikationsinsatser, producera redaktionellt innehåll, fotografera eller filma. Du arbetar med marknadsföringsinsatser när det gäller övergripande och varumärkesbyggande aktiviteter. Viss grafisk produktion gör du på egen hand. Du skriver även pressmeddelanden och bjuder in till pressträffar i samverkan med berörd förvaltning och ledning.

Just nu pågår ett arbete med att utöka antalet digitala infartsskyltar till Avesta, här kommer du ha en viktig funktion att fylla.

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du är en god skribent som skriver skriva engagerande texter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utveckling inom kommunikationsområdet samt arbetat med intern och extern kommunikation.

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara trygg i dig själv och i din roll som kommunikatör. Vi söker dig som är tydlig i ditt sätt att agera och kommunicera. Du behöver kunna ta ansvar för, driva och strukturera ditt arbete på ett effektivt vis. Att vara serviceinriktad och ha ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Då du har många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du är lyhörd och bra på att samarbeta. Din förmåga att anpassa din kommunikation utifrån målgruppens behov kommer till användning både i den information som publiceras och i mötet med dem som du stödjer och utbildar i kommunikationsfrågor.

Till den här tjänsten krävs kunskaper i:
• Microsoft office skrivbordsappar och onlineplattformar
• Program: Adobe creative suite, Indesign, Photoshop, Illustrator

Det är meriterande om du kan:
• WIS (Webbaserat informationssystem) Evado EMC Episerver Sharepoint Yammer Teams Via TT presstjänst Google analytics Winlas Webb
• Grafisk formgivning
• Sociala medier

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till: 2021-07-31

Referensnummer: C38398/2020

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Under ansökningstiden finns Anders Åkerström tillgänglig för eventuella frågor vecka 27 och 30.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Informatör/Kommunikatör

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Anders Åkerström

Enhetschef Tillväxt Avesta

0226-845 697

0226-845 697

anders.akerstom@avesta.se

 

Facklig företrädare

www.avesta.se/jobb

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 30 juni

Kategorier : Kommunikation Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Kommunikatör, vikariat