Avesta kommun

Lågstadielärare till Karlbo skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

Karlbo skola är en skola med ca 200 elever i åldrarna F-6 och med ett fritidshem. Den är centralt belägen i upptagningsområdet, men åkrar och skog i anslutning till skolgården ger en vackert lantlig inramning. Skolans rörelse- och hälsoprofil involverar aktiviteter som kompletterar och stärker elevernas inlärning och bidrar till en helhetssyn på elevernas utveckling.

 


Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. På Karlbo skola vill vi att alla elever ska ha en klassrumsmiljö där de kan lyckas utifrån sina olika förutsättningar, vilket blir en inspirerande utmaning för dig som lärare.

 

Hos oss tror vi på att samarbete är nyckeln till utveckling och därför arbetar vi med ett tvålärarsystem vilket innebär mindre elevgrupper och mer personal. Detta medför dock också ett krav på lojalitet i form av att ställa upp för varandra för att lösa problem och frånvarosituationer. Vi tror att vi tillsammans kan skapa något riktigt bra för våra elever och en viktig del i arbetet är därför att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare, till exempel genom löpande kontakt med vårdnadshavare samt genomförande av utvecklingssamtal. I arbetsuppgifterna ingår även att ha god överblick och omsorg över dina elevers skoldag och sociala situation som helhet vilket kan innebära kontakt med andra myndigheter och instanser.

 

Andra arbetsuppgifter som kan ingå är till exempel rastvakter, pedagogiska luncher, beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik klassrumssituation, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

 

På skolan finns tydliga mål som vi arbetar mot och för att nå dessa följer vi uppsatta rutiner, riktlinjer och beslut och arbetar på så sätt för verksamhetens bästa. Du behöver därför ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du även ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap samt förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå. Dina arbetsuppgifter underlättas av att du är trygg i dig själv och att du har förmåga att skilja på det personliga och professionella.

 

Lärarlegitimation är ett krav för anställning, om kvalifikationen ej uppfylls kan kandidat med annan relevant högskoleutbildning och/eller erfarenhet anställas, dock ej tillsvidare. Erfarenhet av arbete i arbetslag samt av undervisning är meriterande. Vi ser också gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med Officeprogrammen då dessa används frekvent i arbetet.

 

På Karlbo skola har vi en profil inom rörelse och hälsa då vi ser möjligheten att påverka våra elevers resultat i positiv riktning med hjälp av daglig rörelse, därför är det även bra om du har ett intresse för rörelse och hälsa och ser positivt på vår profil.

 

Ingen erfarenhet krävs

Erfarenhet dock önskvärt.

 


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-10-28

Referensnummer: C31850/2019

 

Anställning

Om erforderliga beslut tas.

Arbetstid:  Dagtid

 


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 


Sista ansökningsdag

2019-10-22

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 1-3

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Anna Eriksson

Rektor

0226-645228

anna.eriksson@avesta.se

 

Kontakt

Linda Kjellgren-Meurling

Biträdande rektor

0226-645272

linda.kjellgren-meurling@avesta.se

 

Facklig företrädare

AnnaSofia Tillenius

Lärarförbundet

0226645460

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 22 oktober . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 9 oktober

Kategorier : Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lågstadielärare till Karlbo skola