Avesta kommun

Lärare i särskild undervisningsgrupp

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Karlbo skola tillhör Karlbo rektorsområde i Avesta kommun och är en F-6 skola med 212 elever. Skolan ligger i det lilla samhället Karlbo. Integrerat med skolan finns Karlbo fritidshem med ca 110 barn inskrivna. På Karlbo skola har vi en hälso- och rörelseprofil där vi tillsammans arbetar för att eleverna ska förstå vikten av att leva ett aktivt och hälsosamt liv där daglig rörelse är ett givet inslag.

 

Arbetsuppgifter

På Karlbo skola finns idag en särskild undervisningsgrupp som vi kallar Minikraften. Där arbetar lärare och resurs tillsammans med elever som behöver vistas i ett mindre sammanhang. Vi söker nu dig som är behörig lärare som vill ta dig an huvudansvaret för denna grupp och tillsammans med oss utveckla arbetet med gruppen.

 

Målsättningen är att så långt det är möjligt utifrån utbildningens mål skapa sammanhanget där eleven får förutsättningar att fullfölja sin utbildning. Tillsammans organiserar vi för att överbrygga och undanröja hinder och svårigheter som hindrar elever från att lyckas i sitt lärande och utveckling. Här fokuseras på elevens möjligheter, styrkor och positiva sidor, för att han eller hon på bästa sätt ska kunna utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och sin egen förmåga. Målet är att ge så mycket stöd att stödbehovet av särskild undervisningsgrupp ska minska. Det kan vara genom att eleverna har några lektioner och ämnen i sin ordinarie klass.

 

I särskild undervisningsgrupp undervisas eleverna i de flesta ämnen där struktur och förutsägbarhet är viktiga aspekter. Vi arbetar ofta ämnesövergripande så du behöver vara bekväm med att undervisa i fler ämnen. I tjänsten ingår att undervisa elever i behov av särskilt stöd i årskurs 1-6.

 

I ditt arbete förväntas du bland annat planera och genomföra undervisning som anpassas efter varje enskild elevs behov. Du kommer att medverka i upprättandet av utredningar och åtgärdsprogram samt uppföljning och utvärdering av dessa. Du är flexibel i din undervisning och skapar en trygg lärandemiljö för eleverna. Du skapar en positiv relation med elever, kollegor, vårdnadshavare samt andra samarbetsparter.

 

Kvalifikationer

Du är en legitimerad lärare inom spannet årskurs 1-6, gärna med bred ämneskompetens. Du har ett stort engagemang för elever i behov av kvalificerat särskilt stöd och i ditt professionella ledarskap vurmar du för att skapa goda och hållbara relationer till såväl elev som vårdnadshavare.

 

Du som pedagog är lugn och strukturerad och arbetar lösningsfokuserat. Du sätter eleven i fokus och tycker det är intressant att pröva olika vägar för att utveckla eleven maximalt. Du har ett intresse av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd, i nära samarbete med övrig personal. Du har både didaktisk kompetens och erfarenhet som modet att forma undervisning och lärmiljö utifrån flexibla sammanhang där helheten kring eleven står i centrum. Tajming är för dig a och o i undervisningen och i mötet med eleven.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med elever i särskild undervisningsgrupp, även kunskaper och erfarenheter gällande NPF diagnoser är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i uppdraget behöver du vara flexibel och ha samarbetsförmåga. Vi ser också att din inställning till utvecklingsarbete som viktig, då du blir en viktig pusselbit i vårt fortsatta utvecklingsarbete.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-01-09

Referensnummer: C112248/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2022-12-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Lärare i grundskolan, årskurs 4-6

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Ylva Åkerberg

Rektor

0226-645228

ylva.akerberg@avesta.se

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 22 november

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Lärare i särskild undervisningsgrupp