Avesta kommun

Lärare på mellanstadiet i By skola

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

By skola ingår i By/Fors rektorsområde som består av två skolor belägna i Avestas ytterområden. Skolan ligger placerad mitt i By Kyrkby, ett stenkast från kyrkan, och med naturen in på knuten. By skola har i dagsläget 88 elever som har sin undervisning i enparallelliga klasser. Lärarna arbetar i huvudsak som klasslärare med fullt pedagogiskt ansvar för den enskilda klassen. På skolorna arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, att elever ska känna sig trygga och att trivas hos oss.

By skola har en aktiv föräldraförening med syfte att vara en länk mellan skola och vårdnadshavare. Föreningen är mycket aktiv och anordnar aktiviteter för barnen efter skoltid. De tar också ett stort ansvar för skolans skridskoplan under vintern.

Nu söker vi klasslärare till klass 5. Är du den vi söker?

Tjänsten innebär ett arbete som klasslärare på mellanstadiet i By skola. I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning såväl enskilt som i samarbete med arbetslag och andra kollegor. En viktig del i arbetet är att systematiskt följa elevernas kunskapsutveckling. Arbetet utförs enligt gällande rutiner för individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen.

Lärarrollen innebär att verka för att skapa en klassrumssituation där alla elever kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

Som lärare på By skola ingår ansvar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Exempel på övriga arbetsuppgifter som kan förekomma:
- Rastvärd
- Beställning av läromedel och liknande i samarbete med arbetslag
- Pedagogiska luncher
- Hjälpas åt med att lösa frånvarosituationer i arbetslaget

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik undervisningssituation med engagerade och delaktiga elever.

Ditt ledarskap kännetecknas av omtanke, tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet. Du är trygg, stabil och har god självinsikt.

Du har förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap och anpassar undervisningen efter deras olika förutsättningar.

Lärarlegitimation krävs. Om behöriga sökande saknas kan kandidat med annan relevant utbildning, och erfarenhet av pedagogiskt arbete, anställas, dock ej tillsvidare.

Datorvana krävs. Goda kunskaper i svenska och att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift är en förutsättning.

Erfarenhet är meriterande

Körkort och tillgång till bil är viktigt eftersom busstrafiken till och från skolan är begränsad.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-01-07

Tidsbegränsad till: 2020-06-18

Om behörig sökande anställs kan anställningsperioden komma att förlängas.

Referensnummer: C30605/2019

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

2019-09-19

Arbetsplats