Avesta kommun

Mark- och exploateringsingenjör till Avesta kommun

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Tillväxt Avesta arbetar utifrån flera perspektiv som berör huvudfrågan att leva och bo i Avesta, ett av dessa är mark- och exploateringsperspektivet. Vi skapar förutsättningar för att Avesta ska vara en inflyttningsort i en dynamisk tillväxtregion, med målet att vara ett regioncentrum i Södra Dalarna/Norra Västmanland där företag gärna etablerar sig och befintliga företag kan växa.

 

Du kommer att tillhöra enheten Tillväxt Avesta som består av fem medarbetare och en enhetschef. Om du vill vara med och utveckla kommunens mark- och exploateringsprocess utifrån kommunens långsiktiga tillväxtplaner, så kan det här vara en tjänst för dig!

 

Arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med mark- och exploateringsfrågor, där du är med från detaljplanens start till att projektet är helt färdigt. Det handlar om allt från förtätning av befintliga bostadsområden till att bygga helt nya områden med bostäder, handel, kontor eller verksamheter. Du har ansvar för projektens genomförbarande utifrån uppställda mål, aktuell tidplan och du bevakar också projektets ekonomi. Du blir tillsammans med dina kollegor navet i arbetet för att utveckla kommunal mark genom att arbeta fram den bästa lösningen för projektet och för kommunen.

 

Du blir en strategisk partner till både kollegor och närmsta chef, där du planerar/samordnar mark- och exploateringsmöjligheter långsiktigt samt kortsiktigt. I din roll ingår även arbete med processutveckling gällande markfrågor och ansvarar för gällande avtal och ersättningar.

 

Du jobbar självständigt men även i nära samarbete med dina kollegor på enheten och andra samarbetsparter vid framtagande av dokumentation som ingår i planprocessen. I dina dagliga arbetsuppgifter ingår kontakt med både interna och externa intressenter. Några exempel på intressenter är kommunens förvaltningar, bolag, myndigheter, politiker, byggaktörer, näringslivet och medborgare.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint intresse för samhällsbyggande. Vi ser att du i första hand har en civilingenjörsutbildning, högskoleutbildning med inriktning mot lantmäteri eller samhällsbyggnad, alternativt relevant arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För att bäst möta kraven i rollen behöver du kunskap, förvärvad genom utbildning eller erfarenhet, inom mark- och exploateringsfrågor som;

 

• Samhällsplanering och planeringsprocesser för ett väl fungerande samhälle.

• Förståelse för etablering och exploateringsfrågor ur ett övergripande perspektiv.

• Mark- och exploateringskalkyler.

 

Tjänsten kräver att du behärskar svenska i såväl tal som skrift samt att du innehar B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som mark- och exploateringsingenjör inom offentlig verksamhet. Likaså om du har erfarenhet av att genomföra utredningar och ta fram beslutsunderlag till politiken.

 

Vi söker dig som är trygg i dig själv med en förmåga att se det som händer här och nu samt hur det påverkar det större perspektivet. Du arbetar bra tillsammans med andra och är tillmötesgående i ditt bemötande, samtidigt som du i ditt eget arbete är ansvarstagande och har ett uttalat driv framåt. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du planerar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt för att leverera inom angivna tidsramar och nå uppsatta mål och goda resultat.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C104851/2022

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2022-12-07

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Exploateringsingenjör

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

https://www.baraiavesta.se/

 

Kontakt

Tobias Åsell

Kommundirektör

0226-645002

tobias.asell@avesta.se

 

Kontakt

Isabella Söderström

HR-Konsult

0226- 64 56 52

isabella.soderstrom@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 7 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 17 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Mark- och exploateringsingenjör till Avesta kommun