Avesta kommun

Miljöchef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

 

Västmanland-Dalarna Miljö- och byggförvaltning handlägger och förvaltar miljö-, kart-/mät- och plan-/byggfrågor för tre kommuner i norra Västmanland och södra Dalarna Avesta, Fagersta och Norberg. Värdkommun och arbetsgivare är Avesta men arbete och ansvar spänner över alla tre kommunerna med deras olika förutsättningar. Förvaltningen lyder under en likaledes kommungemensam nämnd, V-Dala Miljö- & byggnämnd med representation från alla tre kommuner. Verksamhetsområdet omfattar 1 427 km2 med ca 42 500 invånare. Såväl nämnd som förvaltning sorterar under Avesta kommuns organisation. Totalt har förvaltningen drygt 50 anställda. Förvaltningen är uppdelad i fyra enheter: Miljö, Kart & mät, Plan & bygg och Administration (även innefattande naturvård, energirådgivning och hållbarhet).

 

 

Arbetsuppgifter

Miljöenheten har 16 anställda och handhar alla ärenden inom miljövård, miljötillsyn, livsmedelskontroll, hälsoskyddskontroll, naturvård etc. Som miljöchef är du också enhetschef.

 

Du driver och utvecklar självständigt miljöenheten i nära samarbete med förvaltningschefen och Miljö- och byggnadsnämnden. Du samlar och stödjer enhetens expertkompetens genom god organisation och öppen dialog, men också genom eget kunnande inom enhetens verksamhetsområde, inte minst de juridiska aspekterna.

 

Du ingår i förvaltningschefens ledningsgrupp och tar där delat ansvar i hela den verksamhet förvaltningen omfattar. Du deltar också som expert i kommunala och mellankommunala sammanhang. Det dagliga arbetet sker i alla våra tre kommuner, med allt vad det innebär av breda kontaktytor och varierande sammanhang.

 

Du har ansvar för enhetens personal och driver frågor som rekrytering, vidareutveckling och kompetenshöjning tillsammans med enheten och övrig förvaltningsledning. För tjänsten krävs relevant akademisk utbildning inom miljöområdet och goda kunskaper i miljörätt och förvaltningsrätt. Erfarenhet av tillsyns- och kontrollfrågor inom miljö och hälsoskydd samt livsmedelsfrågor är meriterande.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar eller tidigare har arbetat som ledare. Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande. Samspelen inom kommuner, förvaltning och enhet är mycket betydelsefulla. Dina personliga egenskaper är därför av stor vikt för vår samlade bedömning. Vi söker en trygg ledare som står stadigt i sina beslut samt har förmåga att skilja på det personliga och professionella. Du är serviceinriktad, kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift samt har god samarbetsförmåga. Vi har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du behöver tycka om utveckling, nya arbetssätt och i komplicerade sammanhang ha ett klart fokus på lösningarna.

 

Du kommer att köra bil i tjänsten varpå B-körkort krävs.

 

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet?

 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Mercuri Urval. Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13998). De hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 8 mars.

 

Erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C35376/2020

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-03-08

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Miljöchef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Matts Lidhagen

Ansvarig konsult, Mercuri Urval

070-555 88 61

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 februari

Kategorier : Chef & Ledning Juridik Miljö & Naturbruk Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Miljöchef