Avesta kommun

Miljöinspektör miljöfarlig verksamhet och förorenade områden

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.

 

 

Arbetsuppgifter

Miljöenheten söker en ny medarbetare till en tjänst som miljöinspektör, främst med arbetsuppgifter inom miljöskydd och förorenade områden.

Du kommer tillsammans med våra övriga kvalificerade inspektörer, främst inom miljöskyddsteamet att

• inom ramen för miljöskyddet planlägga och genomföra inspektioner hos verksamhetsutövare, handlägga anmälningsärenden samt utreda klagomål

• arbeta med tillsyn på förorenade områden

• genomföra utredningar, utforma tjänsteskrivelser och på delegation från Miljö- och byggnadsnämnden fatta självständiga beslut

• ge information och rådgivning kring verksamhetsutövarnas egenkontroll samt annat förebyggande arbete

 

 

KVALIFIKATIONER

Du bör ha miljö- och hälsoskyddsutbildning och/eller högskoleutbildning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

 

Du bör även ha kunskaper kring miljöbalken och förvaltningslagen.

 

Tjänsten innebär mycket personkontakter så vi ställer höga krav på service samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Då stor del av arbetet består av inspektioner och besök som utförs självständigt krävs B-körkort.

 

 

Kvalifikationer

Utbildning - Krav

Miljö- och hälsoskyddsutbildning och/eller högskoleutbildning alternativt annan relevant högskoleutbildning/arbetslivserfarenhet vi bedömer som likvärdig

 

Personliga egenskaper - Krav

Tjänsten innebär mycket personkontakter så vi ställer höga krav på service samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

 

Erfarenhet - Meriterande

Erfarenhet av myndighetsarbete inom miljöskydd samt goda datorkunskaper. Kunskaper kring miljöbalken och förvaltningslagen.

 

4.7 Språklig analytisk förmåga - Meriterande

Förstår komplicerade språkliga underlag, både talade och skrivna. Producerar egna dokument av hög kvalitet.

 

1.01 Personlig mognad - Önskvärt

Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

 

Utvärderas bäst genom vad kandidaten förmedlar i intervjusituationen och genom att intervjuaren tar ställning till kandidatens känslomässiga stabilitet, kandidatens förmåga att se sin roll i olika situationer och kandidatens förmåga att förhålla sig till och reflektera över saker på ett adekvat sätt.

 

2.1 Samarbetsförmåga - Önskvärt

Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

 

2.6 Lojal - Önskvärt

Uttrycker en positiv attityd till sitt arbete, verksamheten och/eller organisationen. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer. Tar upp kritik endast i de korrekta sammanhangen eller direkt med berörda parter eller överordnad.

 

4.1 Strukturerad - Önskvärt

Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Efter överenskommelse

Referensnummer: A1067891/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-12-06

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Petter Isacson

Miljöchef

0226645394

petter.isacson@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 10 november

Kategorier : Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Miljöinspektör miljöfarlig verksamhet och förorenade områden