Avesta kommun

Pedagog i särskild undervisningsgrupp

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Avesta kommun siktar mot att bli en av de bästa skolkommunerna i regionen. Vi vill också vara i framkant när det gäller kvalitet och satsar därför bland annat på kompetensutveckling och kollegialt lärandet. Vi arbetar systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv och en god arbetsmiljö.

Skogsbo skola, som är en F-6 skola ligger strax utanför centrala Avesta.

På Skogsbo skola arbetar vi aktivt med att skapa goda förutsättningar för lärande, genom att erbjuda en trygg lärandemiljö och undervisning av god kvalitet, såväl i skolan som på fritidshemmet. All undervisning på skolorna ska genomsyras av våra tre ledord: glädje, arbetsro och utmaningar, för att ge alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar.

Denna tjänst innebär att du tillsammans med skolledningen leda och driva skolans särskilda undervisningsgrupp (skolgruppen) där elever med beteenderelaterad problematik får stöd i sin utveckling. Du undervisar elever som, helt eller delvis, inte kan delta i sin ordinarie klass. Eleven ska också ges stöd för personlig utveckling så att hen kan ta till sig kunskap i skolan. Exempel på insatser utanför ordinarie undervisning kan vara social färdighetsträning, ART eller liknande program för självkontroll och personlig utveckling, motiverande samtal, förebyggande klassarbete/grupputveckling, beteendeanalys, observationer och kartläggning samt handledning av såväl elever som pedagoger. Skolgruppspersonalen ska ha ett helhetsperspektiv på eleven och samverka med andra för att hitta strategier för att stötta elevens skolsituation.

Skolgruppen ingår i rektorsområdets resursteam och arbetar särskilt med elever med beteendeproblematik. Resursteamet arbetar mot elever och pedagoger utifrån behov. Skolgruppen arbetar främjande, förebyggande och åtgärdande och för att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, skolnärvaro, utveckling och hälsa. Målet med arbetet är att eleverna deltar i sin ordinarie undervisningsgrupp, så långt som det är möjligt.

Vi söker dig som har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och lärorik undervisningsmiljö, med engagerade och delaktiga elever. Ditt ledarskap kännetecknas av tydlighet och struktur. För att arbetet ska vara framgångsrikt behöver du ha en god samarbetsförmåga och vara relationsskapande, då goda relationer med såväl elever, vårdnadshavare som kollegor är grundläggande för arbetet.

Du behöver ha förmåga att anpassa din undervisning utifrån resultat, utvärderingar och den enskilda elevens behov. För att detta ska uppnås behöver du ha en god förståelse för hur olika elever tar till sig kunskap och ha förmågan anpassa ditt sätt att undervisa på såväl grupp- som individnivå.

Du behöver vara självgående, att på ett självständigt sätt kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetet vidare.

Lärarlegitimation är ett krav för anställning, om kvalifikationen ej uppfylls kan dock kandidat med annan relevant högskoleutbildning anställas, dock ej tillsvidare.

Erfarenhet av undervisning i år 1-6, av elever med beteenderelaterad problematik är meriterande.

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2019-11-11

Eller enligt överenskommelse

Referensnummer: C31635/2019

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

2019-10-20

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun