Avesta kommun

Plan- och Byggchef

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.

 

Det händer mycket spännande i Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. En stadsplan för Avesta är antagen och Google har fått tillstånd för en framtida etablering. Det byggs nya bostadsområden i kommunerna och i Fagersta genomförs en digital förnyad översiktsplanering och i Norberg pågår arbetet med att ta fram ett program för utveckling av kommunens centrala delar. Som plan- och byggchef kommer du ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen i medlemskommunerna.

 

 

Arbetsuppgifter

Som plan-och byggchef leder du enheten plan- och bygg med fokus på en hållbar och stark utveckling av kommunerna. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för 13 skickliga specialister i enheten som ansvarar för bygglov, planer och remissvar. Ditt fokus är att engagera, motivera och driva samarbetet både inom enheten, i förvaltningen och gentemot kommunerna och externa aktörer. Du är föredragande inför nämnden och flera politiska kontaktytor.

 

I ditt ansvar ingår att:

• leda och utveckla verksamheten inom enheten för plan- och bygg

• driva utvecklingsprocesser avseende digitalisering

• hantera budget och ekonomisk uppföljning för enheten

• ge rådgivning samt att vara pådrivande i plan- och gestaltningsfrågor

• vara föredragande inför nämnden och flera politiska kontaktytor

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper och gedigen erfarenhet av att arbeta med plan- och bygglagen genom bygglovshandläggning eller detaljplaneprocessen. För att lyckas i rollen behöver du också ha ett stort intresse, och gärna erfarenhet av att arbeta med gestaltningsfrågor. Högskoleutbildning inom området är meriterande.

 

Vi lägger stor vikt vid ledarskapet och söker dig som har en tillitsbaserad ledarskapsstil och erfarenhet av att arbeta som chef. Du är trygg i dig själv och i din roll som ledare. Din goda förmåga att organisera, prioritera och följa upp arbetet skapar effektivitet och tydlighet i organisationen. Då du har många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du har hög integritet och är lyhörd med ett professionellt bemötande i alla situationer. Vi söker dig som har ett förhållningssätt som präglas av respekt, samarbete och innovationsanda.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Referensnummer: C68839/2021

 

 

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Sista ansökningsdag

2021-12-06

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Stadsbyggnadschef

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Elin Holthe

Rekryteringskonsult Randstad

0733- 43 49 13

 

Kontakt

Gabrielle Peteri

Rekryteringskonsult Randstad

0733-43 41 41

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 6 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 25 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Plan- och Byggchef