Avesta kommun

Projekteringsingenjör

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Behovet av att bygga ut infrastrukturen har ökat samtidigt som många befintliga miljöer utvecklas. Avesta är mitt uppe i ett spännande skede med många utmanande projekt.

Teknisk Service förvaltar och utvecklar kommunens trafikinfrastruktur. Hög driftsäkerhet och ett hållbart samhälle står i fokus. Vi ansvarar för drift och underhåll av gator, vägar och parker som ägs av Avesta kommun och det kommunägda fastighetsbolaget Gamla Byn AB.
Var med och bygg framtidens Avesta tillsammans med oss!

 

Arbetsuppgifter

Som projekteringsingenjör har du ett stort ansvar vid framtagning av underlag för att utveckla gator, vägar och gång-/cykelvägar. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta fram arbetshandlingar, mass- och materialspecifikationer samt genomföra kostnadsberäkningar för ny- och ombyggnationer.

En naturlig del av arbetet är samarbete, möten och kommunikation med berörda intressenter såsom kollegor, allmänhet, politiker, näringslivet samt andra aktörer och myndigheter. Genom att vara delaktig i den strategiska planeringen är du med och bidrar till kommunens framtidutformning.

Då vi är en relativt liten enhet är det särskilt viktigt med prestigelöshet och att vid behov kunna gå in och hjälpa varandra i arbetsgruppen. Det innebär exempelvis att du kan få svara på remisser och motioner samt hantera tillståndsärenden. Hos oss finns både bredden och djupet - här får du förutom att vara specialist inom ditt område lära dig lite om mycket inom den kommunaltekniska verksamheten.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utvecklingsinriktad och inte är rädd för att tänka i nya banor. Ditt intresse för digital teknik och digitala lösningar gör att du tar initiativ till nya arbetssätt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är driven, tar ansvar och strukturerar det egna arbetet men som också har en god samarbetsförmåga. För att passa in hos oss behöver du vara en lyhörd lagspelare som förstår värdet av att arbeta tillsammans, då det är gruppens gemensamma resultat som mäts och utvärderas.

Då du har många kontaktytor både internt och externt är tydlig kommunikation och professionellt bemötande avgörande. Kundfokus är en självklarhet. Vill du bli en del av ett team där vi lever och andas Jaget - Laget - Uppdraget, kan det här vara en tjänst för dig.

Du har:
• Relevant högskoleutbildning med inriktning väg/gata alternativt annan erfarenhet som bedöms likvärdigt.
• Goda kunskaper i projektering av väg och gång-/cykelvägar
• Goda IT-kunskaper. CAD är ett verktyg som du är bra på att hantera.
• Erfarenhet av arbete med liknande arbetsuppgifter är meriterande
• Erfarenhet av kommunalteknisk verksamhet är önskvärt
• B-körkort krävs

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Referensnummer: C38775/2020

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Sista ansökningsdag

2020-08-09

Arbetsplats

Avesta kommun

Kommun

Avesta

Yrkeskategori

Vägingenjör

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Omfattning

Heltid

Antal tjänster

1

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Mikael Jansson

Resultatenhetschef

0226-64 50 39

mikael.jansson@avesta.se

 

Kontakt

Jenny Lyxell

Rekryterare

0226-6456 89

jenny.lyxell@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Projekteringsingenjör