Avesta kommun

Skollogoped

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Här kommer du att arbeta i Avesta Resurs, kommunens centrala resursteam, tillsammans med vår andra logoped, våra skolpsykologer, vår specialpedagog och vår AST-samordnare. Dessutom i nära samarbete med våra skolors lokala resursteam. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med olika yrkesprofessioner i en kommun som satsar på elevhälsan och inser värdet av att sätta in tidiga insatser. Vi arbetar tvärprofessionellt och efter ett salutogent perspektiv, med elever från förskoleklass till gymnasiet. Vi samverkar med andra verksamheter och myndigheter för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna.

 

 

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med det viktigaste vi har? Är du intresserad av att använda dina kunskaper i ett främjande och förebyggande arbete? Då kan tjänsten som skollogoped hos oss i Avesta Kommuns skolor vara något för dig.

 

Som skollogoped i vårt centrala team Avesta Resurs, kommer du att arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande. Arbetet är varierande och du har stora möjligheter att påverka arbetssätt och upplägg.

 

Du kommer att, genom ett konsultativt arbets- och förhållningssätt, erbjuda personal stöd i arbetet kring tal, språk och kommunikation. Stödet kan dels utgöras av direkta elevkontakter och dels handledning till elevens lärare. Du som söker behöver känna dig bekväm och kompetent att arbeta på gruppnivå, ute i klassrummen och i samarbete med lärarna. Arbetet innebär kartläggning och planering av stödbehovet samt återkommande besök till respektive enhet där behov identifierats. I tjänsten ingår inte regelrätta logopedutredningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped eller har en specialpedagogutbildning med påbyggnadsutbildningen tal- och språkutveckling

 

Du behöver ha minst B-körkort då tjänsten innebär resor mellan kommunens skolor

 

Du kommer att arbeta självständigt och behöver därmed ha god förmåga att själv organisera och strukturera ditt arbete. Du behöver hålla i och driva ärenden samt vara den som följer upp. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar.

 

Att jobba förebyggande som logoped, kräver god relationell förmåga och vilja att samarbeta med såväl elever, som med pedagoger och andra professioner. Du behöver vara en trygg och stabil person som kan anpassa ditt sätt, så att det passar den aktuella situationen.

 

Vi förutsätter att du genom din utbildning har god förståelse för hur barn och ungdomar tar till sig kunskap och att du är bra på att anpassa ditt budskap till mottagaren.

För denna tjänst krävs att du behärskar svenska språket fullständigt.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-05-04

Eller enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till: 2021-06-25

Först och främst ett läsår, under en av våra logopeders mammaledighet. Möjlighet till förlängning.

Referensnummer: C34863/2020

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Löneförmåner

I Avesta kommun är vi måna om våra anställda och erbjuder ett personalgym, fria bad på Metropoolen och friskvårdsbidrag.

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-03-15

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Logoped

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Erica Erixon

Verksamhetschef

0226-64 54 14

erica.erixon@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 mars . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Pedagogik Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Skollogoped