Avesta kommun

Skolpsykolog

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

 

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

 

Här kommer du att arbeta i Avesta Resurs, kommunens centrala resursteam, tillsammans med våra andra skolpsykologer, logopeder, specialpedagog och AST-samordnare. Dessutom i nära samarbete med våra skolors lokala resursteam. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med olika yrkesprofessioner i en kommun som satsar på elevhälsan och inser värdet av att sätta in tidiga insatser. Vi arbetar tvärprofessionellt och efter ett salutogent perspektiv, med elever från förskoleklass till gymnasiet. Vi samverkar med andra verksamheter och myndigheter för att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna.

 

 

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog arbetar du på uppdrag av skolans rektor utifrån gällande skollag. Du ska vara tillgänglig för elever, vårdnadshavare och skolans personal. Din uppgift är att med elevens behov i centrum, tolka och förklara problem och situationer. Du arbetar ur ett skolperspektiv med fokus på inlärning och pedagogisk vägledning men också med hälsofrämjande arbete och att förebygga psykisk ohälsa.

 

I din roll som skolpsykolog är du tillsammans med våra andra psykologer den som bidrar med psykologperspektivet gällande ärenden till Avesta Resurs. Du ska verka för elevens bästa ur ett helhetsperspektiv. Du utreder och är med och utformar insatser som tar hänsyn till elevens hemsituation, relationer, skolsituation, fritid samt fysisk och psykisk hälsa.

 

Att utreda och bedöma enskilda elevers inlärningssvårigheter är en central arbetsuppgift, där bland annat delmoment som intervjuer, tester, observationer, bedömningar och åtgärdsplaner ingår. Som skolpsykolog kan du stå för korta insatser men inga direkta behandlingar. i sådana fall remitteras ärendet vidare till landstinget. Din roll är också att hjälpa vårdnadshavare att hitta rätt vårdinstans vid behov genom att informera om vilken instans som är bäst lämpad att hjälpa eleven.

 

Du kommer också att arbeta med handledning av pedagoger och andra yrkesroller ute på skolorna, för att hjälpa med metoder och verktyg så att skolorna bättre kan bemöta olika elever och anpassa undervisningen till respektive individ.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett genuint intresse för att vägleda elever, vårdnadshavare och skolpersonal till gagn för elevens utveckling. Du ska vara legitimerad psykolog och ha goda kunskaper om barn och ungdomars utveckling. Om du har arbetat i skola och känner till skolsystemet är det meriterande. För tjänsten krävs goda kunskaper och gärna erfarenhet av att planera, genomföra och analysera psykologiska utredningar och bedömningar. För oss är hög integritet och ett gott och professionellt bemötande av största vikt. Du behöver vara trygg i dig själv och ha förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Din kommunikativa förmåga är extra viktig. Du behöver kunna anpassa din information utifrån vem du möter och dessutom vara tydlig och uttrycka dig väl i både tal och skrift. Då vi arbetar mycket i team och samverkan är lyhördhet och god samarbetsförmåga viktigt. I den här rollen behöver du också vara självgående. Du kommer att köra bil i tjänsten varför B-körkort är ett krav.

 

Ingen erfarenhet krävs

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-04-01

Eller efter överenskommelse

Referensnummer: C34860/2020

 

Ersättning

Löneform: Månadslön

 

Löneförmåner

I Avesta kommun är vi måna om våra anställda och erbjuder ett personalgym, fria bad på Metropoolen och friskvårdsbidrag.

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2020-02-29

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Skolpsykolog

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Erica Erixon

Rektor

0226-64 54 14

erica.erixon@avesta.se

 

Facklig företrädare

Fackliga företrädare

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 februari . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 29 januari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb Övriga vårdtjänster


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Skolpsykolog