Avesta kommun

Socialsekreterare till Barn och familj

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Enheten för barn och familj består av 20 medarbetare; socialsekreterare, mottagningssekreterare, förste socialsekreterare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare och enhetschef. Vi är en stabil och trygg arbetsgrupp med olika kompetenser och erfarenheter och vi känner oss trygga med att kunna ta emot både dig som har längre erfarenhet och dig som nyligen har avslutat eller precis ska avsluta dina socionomstudier.

 

Vi förstärker nu vårt team och anställer ytterligare en socialsekreterare som ska arbeta med barn och unga.

 

Vi värnar om vår arbetsmiljö och utvecklar hela tiden vårt arbetssätt för att möta de behov som uppkommer och de krav som finns på rättssäkerheten. Det senaste året har vi delat upp vår arbetsgrupp i utredare och uppföljare. Detta innebär att några arbetar främst med att utreda barnets/ungdomens behov medan andra socialsekreterare främst arbetar med att följa upp våra beslutade insatser. Vi arbetar aktivt med implementering av förhållningssättet Signs of safety och har under året arbetat med säkerhetsplanering som insats.

 

Vi arbetar aktivt för att stärka barnets perspektiv i våra utredningar och idag skriver vi utredningar i "du-form" och vi använder olika verktyg i utredningen för att öka transparens och delaktighet i vårt arbete med familjen. Hos oss finns både intern och extern handledning som ett stöd för dig i dina ärenden.

 

 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare arbetar du främst med att följa upp beslutade insatser för våra barn och unga både vad gäller SoLoch LVU och både vad gäller öppna insatser och placeringar. Du följer aktivt upp insatsen och utvärderar utifrån vård och genomförandeplanen hur målen nås och hur ni tillsammans behöver arbeta framåt.

 

Du arbetar i nära team med både vår öppenvård och eller våra familjehemssekreterare eller de andra kollegiala enheterna och beslutsvägarna är både är korta vilket underlättar ditt arbete.

 

Genom uppdelning i olika arbetsteam på enheten möjliggörs perioder då extra fokus kan läggas på dina arbetsuppgifter såsom dokumentation, besöksbokning, planering etc. Under andra veckor ingår du själv i teamet som hanterar ärenden som kräver mer akuta insatser och på så vis skapar vi tillsammans ett jämnare arbetsflöde som bidrar till ökad arbetsro.

 

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga kollegor aktivt delta i vårt utvecklingsarbete såväl internt som externt för att kunna skapa goda förutsättningar för Avesta kommuns invånare.

 

 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha socionomexamen eller inneha socionomexamen inom en tid som arbetsgivaren bedömer som rimlig. Har du erfarenhet av handläggning inom den sociala barn- och ungdomsvården är detta meriterande.

 

Vi söker dig som är flexibel och ser möjligheter i ändrade omständigheter. Du har god samarbetsförmåga och kan lyssna och kommunicera med andra på ett adekvat sätt. Du är lugn, stabil och i pressande situationer har du förmågan att hålla fokus på rätt saker och driva arbetsprocessen vidare. Trots att det ibland blir bakslag i arbetet har du förmågan att förbli motiverad och kunna nå lösningar.

 

Dokumentation och kommunikation är en stor del av vårt arbete och du behöver därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Utbildning i BBIC, Signs of Safety samt och kunskaper i procapita/lifecare är meriterade.

 

Körkort är ett krav. Eftersom du kommer arbeta med barn och ungdomar ska du som blir aktuellt för tjänsten kunna lämna ett utdrag från polisens belastningsregister.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C68260/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-12-05

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Socialsekreterare

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Kontakt

Johanna Hildensjö

Enhetschef

0226-64 55 28

johanna.hildensjo@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 18 november

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Socialsekreterare till Barn och familj