Avesta kommun

Timvikarier till vård och omsorg

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Arbetet med att ta hand om våra äldre och ge stöd till dem som lever med olika typer av funktionsnedsättningar är ett av kommunens viktigaste. Ett arbete, där du tillsammans med goda arbetskamrater, är med och gör skillnad för andra människor varje dag.

 

Bemanningsenheten inom omsorgsförvaltningen har i uppdrag att tillsätta verksamheternas behov av korttidsvikariat vid ordinarie personals frånvaro. Vi använder oss av Timecare Pool där du anger när du kan och vill arbeta och anmäler intresse för olika arbetspass.

 

Att arbeta inom vård och omsorg innebär många möjligheter och stor variation - nu söker vi fler timvikarier som vill vara med och bidra till vårt viktiga arbete!

 

 

Arbetsuppgifter

Detta är en intresseanmälan gällande timvikarier. Du lägger dig tillgänglig de tider som passar dig och på dessa tider förväntas du kunna arbeta. Utifrån din tillgänglighet kan du sedan bli bokad efter verksamhetens behov av personal.

 

Att vara timvikarie passar utmärkt att kombinera med studier eller andra sysselsättningar eftersom du själv i stor utsträckning kan styra dina arbetstider och arbetsdagar. Arbetspassen inom verksamheterna sker på dagtid, kväll, natt och helg samt dygnspass.

 

Våra verksamheter består av både vård- och omsorgsboenden, hemtjänst, gruppbostäder inom LSS samt personlig assistans. I ansökan anger du vilka områden du främst vill arbeta inom.

 

• Vård- och omsorgsboende är en bostad med service och omvårdnad dygnet runt där varje boende har ett eget rum. Du hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, hjälp vid matsituationer och personlig hygien.

 

• Hemtjänst innebär att du själv, eller tillsammans med en kollega, åker hem till de boendes egen bostad och hjälper till med personlig omvårdnad, som kläder, matsituationer och personlig hygien. Du är också med vid sociala aktiviteter såsom promenader. Inom hemtjänst krävs att du har körkort och kan köra kommunens bilar till besöken. I vissa områden används även cykel. Vi arbetar med mobilt arbetssätt som ett viktigt stöd i det dagliga arbetet.

 

• På ett gruppboende inom LSS är din främsta uppgift är att möjliggöra ökad självständighet hos personer med olika funktionsnedsättning. Arbetet omfattar personlig och medicinsk omvårdnad som hjälp vid på- och avklädning, personlig hygien, förflyttningar och ledsagning.

 

• Som personlig assistent möjliggör du en meningsfull vardag för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. En annan människas hem blir din arbetsplats och i din yrkesroll är det viktigt att du har förmågan att ta hänsyn till varje persons integritet. Du hjälper till med personlig omvårdnad som kläder, matsituationer och personlig hygien. Arbete dag, kväll, helg och natt. Heldygn förekommer. B-körkort krävs på vissa arbetsställen.

 

 

Kvalifikationer

Kärnan i vår verksamhet är omsorg och ett gott bemötande är av största vikt. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och en vilja att göra skillnad i deras liv och vardag.

 

Arbetet kräver att du kan samarbeta med andra, är lyhörd och uppträder med stor respekt mot dem du möter i alla olika situationer. Att arbeta med människor innebär alltid att oförutsägbara situationer kan uppstå och du är en person som kan behålla ditt lugn när situationen kräver. Du har ett respektfullt bemötande och strävar alltid efter bästa möjliga möte.

 

Vi söker dig som fyllt 18 år, är ansvarstagande och med en personlig mognad. Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift. Meriterande är om du är utbildad undersköterska eller har tidigare erfarenhet av liknande arbete.

 

Grundläggande datakunskaper och kunna använda välfärdsteknik som en naturlig del av arbetet är också ett krav. Arbete inom hemtjänst, särskilt boende, gruppbostad och personlig assistans kan innebära obekväma arbetsställningar och förflyttningar, du bör därför ha en fysik som klarar detta. För arbete inom hemtjänst krävs B-körkort och även att du kan cykla.

 

Genom att klicka på länken kommer du vidare för att skicka in din ansökan för att bli timvikarie. Där kommer du få ange i vilken omfattning du kan arbeta och inom vilka områden du har intresse av. Det är därför viktigt att du läser igenom arbetsuppgifterna inom de olika verksamheterna som finns beskrivet ovan.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Rekrytering sker löpande och tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2022-04-30

Referensnummer: C61862/2021

 

 

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Sista ansökningsdag

2021-11-30

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Undersköterska, hemtjänst och äldreboende

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

 

Omfattning

Timavlönad

 

Antal tjänster

15

 

Kontakt

Maria Gustavsson

Enhetschef Bemanningsenheten

0226-64 58 47 (säkrast 7:30-9:00)

timvikarie.omsorgen@avesta.se

 

Facklig företrädare

Kontaktuppgifter till din fackliga representant se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 20 timmar . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 12 oktober

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Timvikarier till vård och omsorg