Avesta kommun

Utvecklingsledare för skolutvecklingsfrågor till Avesta kommun

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

 

Bildningsförvaltningen är en av Avesta kommuns största förvaltningar med bred verksamhet. Här ryms allt från mer traditionella bildningsfrågor som skola och förskola till integration, kultur och fritid. Vi erbjuder en miljö där det strategiska och utvecklande förhållningssättet är i fokus, hos oss får du fokusera på att driva utvecklingsfrågor för att vi ska bli landets bästa skolkommun. Vi söker nu en utvecklingsledare som likt oss brinner för att driva utvecklings- och implementeringsarbete, antar du utmaningen?

 

 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare är ditt uppdrag att stödja resultatenhetschef inom skolan med utvecklingsfrågor samt med uppföljning och utveckling av systematiskt kvalitetsarbete. Du ansvarar för samordning kring gränsöverskridande kompetensutveckling som exempelvis kollegialt lärande, men även samordning avseende kompetensutveckling inom respektive stadie. Din roll blir förutom samordning att ta fram underlag och sy ihop skolutvecklingsfrågor.

 

I arbetsuppgifterna ingår att vara sammanhållande för stadieövergripande ämnesträffar. Du arbetar mycket i samverkan och det ingår bland annat att söka statsbidrag tillsammans med vår ekonom. Du kommer även arbeta med statistikuppgifter tillsammans med vår utredare. Du genomför analyser av kvalitetsredovisningar i samverkan med resultatenhetschef och ger förslag till förändringar. Du har en central roll i förändringsarbetet ute i verksamheten. Samverkan kommer även ske med externa utbildningsanordnare och andra myndigheter.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett starkt intresse för skolutvecklingsfrågor och relevant akademisk utbildning. Då det är fokus på utveckling av skolfrågor behöver du ha arbetat inom skolverksamheten tidigare, som exempelvis lärare eller inom skolledning. I den här tjänsten är det viktigt att du har förmåga att samordna, dokumentera och presentera ditt ansvarsområde. Du är analytisk med en helhetssyn som baseras på god omvärldsanalys inom området. För att bäst möta kraven som ställs på rollen behöver vara en van användare av digitala verktyg och Office365-paketet.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Du behöver vara trygg i dig själv och ha förmåga att utifrån givna uppdrag självständigt och med hög kvalitet driva arbetsprocesser hela vägen in i mål. Då du arbetar mycket i samverkan är god samarbetsförmåga en självklarhet. Du behöver vara kommunikativ och lyhört lyssna in behovet i verksamheten. Det är även viktigt att du har en förståelse för hur andra tar till sig kunskap och vid behov anpassa din kommunikation efter den du möter samt säkerställa att informationen gått fram. Vi söker en utvecklingsledare som även är tydlig i sitt arbetssätt genom att följa upp och klargöra förväntningar.

 

Meriterande för tjänsten:

• Lärarutbildning

• Erfarenhet av kompetensutveckling inom skolverksamheten

• Erfarenhet av uppföljning och analys av verksamhet

• Kunskap om eftergymnasiala utbildningar så som exempelvis högskolekurser.

• Kunskap om skolans styrdokument.

 

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.

Referensnummer: C91809/2022

 

 

Övrigt

FÖRMÅNER

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

 

 

Sista ansökningsdag

2022-07-10

 

Arbetsplats

Avesta kommun

 

Kommun

Avesta

 

Yrkeskategori

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

 

Omfattning

Heltid

 

Antal tjänster

1

 

Läs mer

http://www.avesta.se

 

Kontakt

Jerker Olofsson

Utbildningschef

0226-64 56 69

jerker.olofsson@avesta.se

 

Kontakt

Isabella Söderström

HR-Konsult

0226- 64 56 52

 

Facklig företrädare

Fackliga kontakter se:

www.avesta.se/fackliga-organisationer

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 10 juli . Arbetsort : Avesta . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Avesta kommun

Alla jobb hos Avesta kommun

Liknande jobb Utvecklingsledare för skolutvecklingsfrågor till Avesta kommun