Östersunds kommun

Barnskötare Södra kommundelarna

Nu söker vi en barnskötare till Södra kommundelarna. Tjänsten är en allmän visstidsanställning med sysselsättningsgrad på 100% eller 50%. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Välkommen till Orrvikens förskola!

 

Bara ett stenkast söder om Östersund ligga denna pärla. I en framåtsträvande och levande byggd under tillväxt. Under de senaste åren har inflyttningen och barnantalet ökat. Nu arbetar vi för fullt med att utveckla och förbättra vår verksamhet för att kunna ta emot fler barn, och då behöver vi dig!

 

Vad vi kan erbjuda

Naturskön miljö, med nära till bla skog, elljusspår, fotbollsplan, skidspår, skridskoplan. Fantastiska utemiljöer som stimulerar barns motorik och rörelse.

 

Förskolorna utvecklas hela tiden vilket ger fantastiska möjligheter att sätta vår prägel på verksamheten. Vi är ett härligt gäng, med mycket glädje och gemenskap. Vi gillar att samarbeta, har mycket drivkraft och engagemang, vilket är toppen nu när utveckling pågår. Vi utgår från att alla barn kan och vill och att de får vara i ett sammanhang där de får möjlighet att använda och utveckla sin kompetens. Förskolans lärmiljöer är viktiga, de är föränderliga och öppna och bidrar till en lustfylld och utmanande utbildning.

 

 

Arbetsuppgifter

Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Utbildningen ska utgå från en helhetssyn på barn och barnens behov, där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I utbildningen ingår undervisning. Undervisning innebär att stimulera och utmana barnen med läroplanens mål som utgångspunkt och riktning, och syftar till utveckling och lärande hos barnen. Undervisningen ska utgå från ett innehåll som är planerat eller uppstår spontant eftersom barns utveckling och lärande sker hela tiden.

 

I undervisningen medverkar även andra i arbetslaget, t.ex. barnskötare, till att främja barns utveckling och lärande. Förskolan ska vara en levande social gemenskap som ger trygghet samt vilja och lust att lära. Barn skapar sammanhang och mening utifrån sina erfarenheter och sätt att tänka. Därför ska de i förskolan möta respekt för sin person och sitt sätt att tänka och förstå sin omvärld. Alla som arbetar i förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende. De ska uppmuntra barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse. Utbildningen i förskolan ska planeras och genomföras på ett sådant sätt så att den främjar barnens utveckling, hälsa och välbefinnande.

 

 

Kvalifikationer

Vi ser att du är utbildad barnskötare med föreskriven utbildning.

Engagerad, lugn, driven.

 

Du förväntas utveckla förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi jobbar med en reflekterande kultur och värnar det kollegiala lärande samt strävar efter ett nära samarbete mellan pedagogerna på hela förskolan.

 

Du är en kreativ, aktiv, närvarande och medforskande pedagog som har både vilja, lust och förmåga att lyssna på, inspirera och utmana barnen. Du har även en förmåga och ett mod att ta eget ansvar samt att se möjligheter. Har god samarbetsförmåga och vågar utmana dig själv och dina kollegor i arbetet med barnen.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Intervjuer sker löpande.

 

 

Upplysningar

rektor

Magdalena Norrby

063-14 47 89

 

facklig representant Lärarförbundet

Kristina Rapp

073-0845428

 

Sista ansökningsdag

2021-12-08

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 november

Kategorier : Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Barnskötare Södra kommundelarna