Östersunds kommun

Behandlingspersonal till Skogsgläntan

Tillsvidareanställning 100 %, tillträde enligt överenskommelse

 

Socialförvaltningens Öppenvård är ett område som erbjuder en mängd insatser till olika målgrupper inom Östersunds kommun för barn, föräldrar och vuxna.

 

Skogsgläntan är ett boende för personer i aktivt missbruk. På boendet finns det 16 platser för både kvinnor och män. Som behandlingspersonal arbetar aktivt för att motivera till nyktra dagar. Detta gör vi genom motiverande samtal, bra bemötande och sociala aktiviteter i huset. Bland annat så serverar vi frukost fem dagar i veckan och har en lokal för nykter social samvaro. Skogsgläntan är ett led i en pågående rehabilitering och därför ska en individuell genomförandeplan upprättas. Med boendet följer särskilda regler som inskränker den enskildes rättigheter. Bland annat får hyresgästen avsäga sig besittningsrätten till lägenheten. Skogsgläntan är ett bistånd enligt socialtjänstlagen 4 kap. 1§.

 

På Skogsgläntan arbetar sammanlagt sju behandlingspersonal samt en enhetschef. Behandlingspersonal är på plats dygnet runt och det innebär schemalagd arbetstid med dag- kväll- samt nattjänstgöring. Personalen har egna klientuppdrag men är även behjälplig mot hela klientgruppen. Arbetet innebär både rent praktiskt arbete, samtal och att arbeta med de individuellt upprättade genomförandeplanerna. Det förekommer en del ensamarbete.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad behandlingspedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du skall ha god erfarenhet och kunskap om klientgruppen d. v. s. psykisk ohälsa i kombination med beroendeproblematik. Du skall vara en lugn och trygg person och kunna bemöta människor i aktivt missbruk. Du skall vara trygg i att ta egna beslut i akuta skeden och förmedla lugn. Du skall kunna göra bedömning av ev. risksituationer och agera utifrån detta. Du bör ha dokumentationsvana och god datakunskap då dokumentation av insatsen sker i Viva. Det är en fördel om du har MI utbildning. Körkort erfordras.

 

 

Önskvärda egenskaper

Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du har stor förmåga att både arbeta självständigt och i grupp, tar stort ansvar och egna initiativ, har god samarbetsförmåga samt engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsområdet. Du skall inte vara rädd för att arbeta praktiskt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet samt intresset av att med målgruppen och i vårt team.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Veronica Haase, Enhetschef, 063- 14 02 47, 070- 212 84 66 (Verksamhetsfrågor) Håkan Björnrun, Vision Skyddsombud, behandlingspersonal Skogsgläntan 063- 51 49 66

 

Carina Lundqvist, Akademikerförbundet SSR 063- 14 46 73

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-02-29

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Behandlingspersonal till Skogsgläntan