Biträdande förvaltningschef till vård- och omsorgsförvaltningen

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Har du en bakgrund inom och ett stort engagemang för socialtjänsten? Då är det dig vi söker!

Vård- och omsorgsförvaltningen är den största av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Förvaltningens ansvarsområde inom socialtjänst innefattar främst äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga. I vår målgrupp ingår barn, unga och vuxna.

Förvaltningens huvuduppdrag är att bedriva en god vård och en socialtjänst av god kvalitet för de medborgare som är i behov av kommunens stöd.

Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar på uppdrag av Vård- och omsorgsnämnden. Nämndens budget omsluter drygt 1,6 miljarder kronor, varav externa utförare svarar för cirka 15 procent. Totalt har förvaltningen cirka 2 000 tillsvidareanställda medarbetare.

Vård- och omsorgsnämnden satsar offensivt på ett hälsofrämjande arbete för både medarbetare och medborgare. Ur ett hälsofrämjande perspektiv är målet att de medborgare vi är till för ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt med hälsan i behåll.

Östersunds kommun arbetar aktivt för en gemensam kultur och värdegrund, Framåt med hjärtat. Våra gemensamma kärnvärden för hur vi ska agera och uppfattas är; engagemang, omtanke och utveckling.

Din roll

Som biträdande förvaltningschef leder och samordnar du förvaltningens arbete för delar av förvaltningens verksamhet, personal och ekonomi. Du är direkt underställd förvaltningschef och ingår i förvaltningsledningen. Det innebär att du tillsammans med förvaltningschefen har en aktiv roll i strategisk ledning och utveckling av den verksamhet som ingår inom nämndens ansvarsområde. Du har direkt chefsansvar för ett antal enheter som ingår i förvaltningens stab.

Du har även ansvar för att upprätthålla och vidareutveckla nämndens/förvaltningens kvalitetsledningssystem.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning för tjänsten. Du ska ha kvalificerad kompetens och erfarenhet inom socialtjänstens verksamhetsområden. Du ska ha god kunskap om de lagar och förordningar som styr verksamheten. Det är viktigt att du har erfarenhet av strategiskt ledarskap och att du har förmåga att skapa strukturer för att driva förändringsprocesser på en övergripande nivå. Ett krav är att du har en gedigen erfarenhet av arbete i ledande befattning inom en politiskt styrd organisation, gärna en kommun.

I din ledarroll är du tydlig, handlingskraftig, resultatinriktad och du tillämpar din kunskap och erfarenhet i ett framåtsyftande kvalitets- och utvecklingsarbete. Du står för en kultur där samarbete, respekt, omtanke och tillit för varandra är ledord.

Som person är du lugn, trygg och prestigelös och uttrycker dig väl i såväl tal som skrift. Genom dina personliga egenskaper och din kommunikativa förmåga inger du förtroende. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra.

Vill du veta mer om vår kommun och vår verksamhet? Besök gärna hemsidan
www.ostersund.se

Robert Brandt, förvaltningschef 072-227 10 12
Mona Jonsson, ekonomichef 063-14 32 20