Östersunds kommun

Byggingenjör till enheten Fastighetsteknik

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

 

Sektor Fastighet är en av fem sektorer på Teknisk förvaltning inom Östersunds kommun. Östersunds kommun har drygt 5000 medarbetare och skall ge Östersunds kommuns innevånare en god samhällsservice. Teknisk förvaltning levererar tekniska tjänster inom bl.a. vatten, fastigheter, fritidsanläggningar, renhållning och parker och på förvaltningen arbetar ca 700 personer. Sektor Fastighet ansvarar för Östersunds kommuns totala fastighetsbestånd om ca 500 000 kvm och har dryga 60 medarbetare.

 

Enhet Fastighetsteknik tillhör sektor Fastighet och det arbetar i dagsläget 26 personer på enheten som har ett brett uppdrag omfattande underhålls- och investeringsplanering och driftteknik för Östersund kommuns fastighetsbestånd. Enheten ansvarar också för bostadsförsörjning för behövande innefattande hyresadministration av dryga 1800 lägenheter samt bostadsrätter och parkeringsplatser. Vidare hanterar enheten tomträtter och arrendeavtal för Östersunds kommun tillika ärenden för bostadsanpassning. Enheten är en kvalificerad och kunskapsintensiv enhet och här arbetar ingenjörer, arbetsledare, driftstekniker, besiktningsmän och handläggare.

 

 

Arbetsuppgifter

I rollen som byggingenjör hos oss arbetar du i flertalet parallella projekt som bl a projektledare, utredare, granskare av handlingar samt funktionsansvarig i styrgrupper på större byggen. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat framtagande av kalkyler och tidplaner som underlag för beslut. Din roll innebär nära kontakt med entreprenörer och personal i olika kommunala verksamheter.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 

- Är flexibel och prestigelös och tycker om när dina arbetsuppgifter varierar. Vi arbetar i en händelsestyrd verksamhet där prioritering och agenda för dagen snabbt växlar.

- Har förmågan att arbeta strukturerat.

- Har mycket god datorvana och lätt att lära nya system.

- Gillar att arbeta effektivt och är öppen för att hitta nya sätt att arbeta.

- Vill utvecklas och ta större ansvar hos oss i framtiden.

- Är lösningsorienterad.

 

Krav

 

- Högskoleingenjörer inom byggteknik eller likvärdig utbildning och/eller erfarenhet inom byggproduktion med ansvar som bygg- och arbetsmiljösamordnare (Bas-P/Bas-U).

- Körkort

 

Meriterande

 

- Erfarenhet av kalkylarbete.

- Erfarenhet från besiktningar av byggnader.

- Erfarenhet från byggavtaltvtal och upphandling av varor och tjänster.

- Vana att arbeta med AMA samt AB04 och ABT06.

- Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.

 

Vi ser fram emot din ansökan. Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.

 

Bifoga din CV och ditt personliga brev. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Upplysningar

enhetschef

Laila Brakke

076-023 05 78

 

facklig representant Vision

Lennart Gustafsson

070-528 29 88

 

facklig representant Sveriges Ingenjörer

Henrik Ilhamn

073-151 80 41

 

Sista ansökningsdag

2020-07-12

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 12 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 11 juni

Kategorier : Bygg & Anläggning Offentliga jobb Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Byggingenjör till enheten Fastighetsteknik