Östersunds kommun

Enhetschef område Försörjning

En visstidsanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse t.o.m 201231. Ev. möjlighet till förlängning.

 

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är Social- och arbetsmarknadsnämndens professionella stöd. Vårt uppdrag är att på olika sätt hjälpa medborgare som är i behov av extra stöd. Vårt uppdrag omfattar bland annat barn- och ungdomsvården, missbruksvården, familjerätt och ekonomiskt bistånd till familjer och enskilda. Förvaltningen ansvarar dessutom för integration av nyanlända samt stöd och vägledning till personer som står utanför arbetsmarknaden. Vi som arbetar här har alltid individen i fokus och samverkar för att uppnå bästa resultat. Som medarbetare hos oss gör du en viktig insats för samhället - och för medborgarna.

Förvaltningen har drygt 350 medarbetare och är organiserad i fyra verksamhetsområden: Öppenvård, Barn ungdom vuxen, Arbetsmarknad- och lärande samt Försörjning.

 

Område Försörjning är det område inom Social- och arbetsmarknadsförvaltningen som handlägger ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd. Området ansvarar även för utredning och insatser till personer som är utsatta för våld i nära relationer och ett nytt team som ska ansvara för detta kommer att bildas under hösten.

Inom området finns också budget- och skuldrådgivare samt handläggare för dödsboanmälningar. Området har ca 30 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att vara chef för tre av områdets arbetsgrupper. Du har ansvar för personal, verksamhet och budget samt uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten. Du är underställd sektorchef och ingår i Område Försörjnings ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Utöver det:

- har du erfarenhet av att arbeta som chef och ledare.

- har du förmåga att skapa förutsättningar för ett öppet

- är du ansvarstagande och har förståelse för uppdraget

- har du erfarenhet inom socialtjänstområdet samt erfarenhet av myndighetsutövning

- har du körkort

 

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

Sektorchef

Anette Furberg        

063-14 43 73          

 

Facklig representant

Vision      

Ann-Christine Lundhag            

063-14 41 59          

 

Facklig representant

Akademikerförbundet SSR       

Helen Bjärtå           

073-067 92 98        

 

Sista ansökningsdag

2020-07-12

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 12 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 23 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef område Försörjning