Östersunds kommun

Enhetschef till enheten för Personal och kompetens

Tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Utrymme för utveckling- på riktigt!

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

Enheten för Personal och kompetens är en stabsenhet inom vård- och omsorgsförvaltningen. Enhetens uppdrag omfattar rekrytering av ny personal, praktiksamordning, inkluderingssamordning samt kompetensutveckling. I uppdraget ingår även att årligen uppdatera förvaltningens kompetensförsörjningsplan och säkerställa att företrädesrätt och konvertering till tillsvidareanställningar hanteras enligt gällande lag och kollektivavtal. Enheten består av enhetschef, kompetensförsörjningsstrateg (inkulsive praktiksamordnare), inkluderingssamordnare, utbildningssamordnare och handläggare kring LAS och konventering.


Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ansvar för enhetens budget, verksamhetens kvalitet och personal inom din avdelning. Utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Du ska utöva ett hälsofrämjande ledarskap och arbeta för att skapa en hälsofrämjande arbetsplats. Du leder, planerar och utvecklar verksamheten utifrån uppsatta mål samt kommunens värdegrund. Du är direkt underställd biträdande förvaltningschef inom förvaltningen.


Kvalifikationer
Personalvetarprogrammet, annan akademisk utbildning inom samhälls-/beteendevetenskap som bedöms likvärdig av arbetsgivaren alternativt flerårig dokumenterad erfarenhet av att leda motsvarande verksamhet. Du har tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet av strategiskt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation samt att du har pedagogisk bakgrund eller erfarenhet. Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är/har

- kundfokuserad och har förståelse för enhetens roll i förvaltningen
- omvärldsorienterad
- utvecklingsinriktad/drivande
- nytänkande
- god förmåga att planera, följa upp och utvärdera den egna verksamheten
- god samarbetsförmåga med andra verksamheter
- god förmåga att se helhetsperspektiv

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.


Upplysningar
biträdande förvaltningschef
Ulrika Nyberg
076-102 90 26

facklig representant Akademikerförbundet SSR
Marie Lundstedt
063-14 35 52

facklig representant Vision
Stefan Söderberg
063-14 43 59

Sista ansökningsdag
2020-07-12Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 12 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 9 juni

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Enhetschef till enheten för Personal och kompetens