Förste Förskollärare till Östersunds kommun

I Barn- och utbildningsförvaltningen arbetar cirka 1800 medarbetare inom verksamheterna förskola, öppen förskola, grundskola, grundsärskola, modersmål, elevhälsa, fritidshem, öppen fritidsverksamhet och fritidsgårdar.

Förvaltningens idé är ”en attraktiv och likvärdig förskola av högsta kvalitet”.

Som förskollärare
 i Östersund arbetar du i en framåtdrivande verksamhet där du har stort inflytande på utvecklingsprocessen mot vår idé. Idén utgår från en helhetssyn på det kompetenta barnet och barns inflytande är synligt i våra lärmiljöer. Här har du nära till naturen och årstidernas möjligheter.

I våra förskolor möter du positiva och kompetenta kollegor samt engagerade och välutbildade förskolechefer.

Läs mer om våra förskolor på vår hemsida: www.ostersund.se/barnochutbildning/forskola

Vi erbjuder dig
 fortbildning och kompetensutveckling samt stöd av special­pedagoger. Som anställd i Östersund erbjuds du friskvårdsbidrag, rabatterade tjänster mot netto- och bruttolöneavdrag och en mängd andra rabatter i vår förmånsportal ”Fördel Östersund”. Där får du också tillgång till pensionstjänsten Lifeplan.

Östersunds kommun söker nu fyra stycken förskollärare som ska ingå i ett pilotprojekt kring förste förskollärare i kommunen. Pilotprojektet är ett led i att utveckla likvärdigheten i kommunens förskolor och projektet leds direkt av verksamhetschef. Du kommer initialt att ha att placering på antingen Östbergets eller Tandsbyns förskola. Utöver detta kommer du även - tillsammans med verksamhetschef och övriga förste förskollärare- vara delaktig i att utforma, utveckla och utvärdera pilotprojektet i helhet.

Som förste förskollärare kommer du som nyckelperson på din förskola bedriva ett nära samarbete med förskolechef och specialpedagog och ingå förskolechefens ledning och styrning av förskolorna. Din roll blir att stödja förskolechef och övriga pedagoger i det dagliga pedagogiska arbetet genom att:

·       verka för att undervisningen utformas i enlighet med läroplanens mål och intentioner.

·       leda kollegialt lärande och reflektioner kring den pedagogiska verksamheten.

·       verka för att förskolans lärandemiljö utformas så att varje barn får tillgång till en öppen och inbjudande miljö med material som stimulerar till utforskande och lärande.

·       modellera och vara en god förebild i det praktiska görandet i vardagen.

·       tillsammans med förskolechef och arbetslag ha reflektion och uppföljning av det pedagogiska arbetet.

Vi söker dig med förskollärarexamen, samt med några års arbetslivserfarenhet som förskollärare. Du är trygg i ditt ledarskap och har ett stort intresse för att utveckla förskolans undervisning och kvalitet. Du är lösningsfokuserad och har god förmåga att organisera och se helheten på förskolan. Du känner dig bekväm att leda och handleda kollegor i olika forum och du har förmågan att både lyssna, men även ställa utmanande frågor som leder verksamheten framåt. Du har en mycket god barnsyn och bemötande och kan modellera för övriga kollegor.

Särskilt meriterande är det om du har:

- tagit särskilt ansvar för att utveckla förskolans kvalitet och undervisningen genom kollegialt lärande i olika former

- erfarenhet av och/eller kunskap kring att leda och handleda vuxna

- tagit särskilt ansvar för särskilt komplicerade undervisningssituationer

- har blivit utsedd som särskilt undervisningsskicklig förskollärare (SYL)

Intervjuer kommer att ske löpande!

Övrigt

Tjänsterna är en del av ett pilotprojekt kring förste förskollärare i Östersunds kommun som leds direkt av verksamhetschef. Projektets utformning och således även dina arbetsuppgifter kan komma att förändras under projektets gång.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar 100% som förskollärare i Östersunds kommun, med förordnande på ett år som förste förskollärare, med möjlighet till förlängning av förordnandet ytterligare ett år. Som förste förskollärare kommer du få utökad planeringstid, samt ett tillägg på 2500 kr utöver din grundlön.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Elisabet Uitto områdeschef 063-14 39 53
Anna Didriksson förskolechef 072-2377649