Östersunds kommun

Förvaltningschef till Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillsvidareanställning på heltid, tillträde enligt överenskommelse
 
Östersunds kommun är en politiskt styrd organisation med mer än 5 100 personer anställda i sju förvaltningar. Vi har ca 400 olika yrken som arbetar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare Vi står just nu i fasen för implementering av ett förändringsarbete kring vår kultur och vårt arbetsgivarvarumärke. Här har du chansen att vara med från början och bygga grunden utifrån vårt nya arbetsgivarlöfte - Framåt med hjärtat!
 
Vi söker nu en förvaltningschef till vård- och omsorgsförvaltningen.
 
Vård- och omsorgsförvaltningen är den största av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård. Socialtjänstens ansvarsområde innefattar främst äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga. Förvaltningens huvuduppdrag är att säkerställa en god vård och en socialtjänst av god kvalitet för de medborgare som behöver kommunens stöd.
 
Som chef för Vård- och omsorgsförvaltningen leder och ansvarar du för verksamheten inför Vård- och omsorgsnämnden. Nämndens budget omsluter drygt 1,5 miljarder kronor, varav externa utförare svarar för cirka 15 procent. Totalt har förvaltningen cirka 2 000 tillsvidareanställda medarbetare.
 

Din roll
 
Som förvaltningschef leder och samordnar du förvaltningens arbete och har ansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du är direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunledningsgruppen. Det innebär att du har en aktiv roll i utvecklingen av hela den kommunala verksamheten.
 
Direkt under förvaltningschefen finns biträdande förvaltningschef, ekonomichef, sektorchefer och delar av förvaltningens stab.
 

Din profil
 
Vi söker dig som för tjänsten har en relevant akademisk utbildning. Det är viktigt att du har erfarenhet av att driva framgångsrika förändringsprocesser och att du har erfarenhet av arbete i en ledande befattning inom en politiskt styrd organisation, gärna en kommun. Du har tidigare erfarenhet av att leda andra chefer på ett framgångsrikt sätt. Du har även erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar.

Det är även viktigt att du har kunskap om de lagar och förordningar som styr verksamheten. 
Vi ser gärna en sökande med kvalificerad erfarenhet inom hela eller delar av förvaltningens verksamhetsområden. Det är viktigt att du har ett genuint intresse för nämndens målgrupper och ansvarsområden. 

I din ledarroll är du handlingskraftig, resultatinriktad och har ett stort intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete. 

Som person är du lugn, trygg och prestigelös och har lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Genom dina personliga egenskaper, din kommunikativa förmåga inger du förtroende och du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med andra.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Anders Wennerberg kommundirektör 070-216 90 25
Elisabeth Larsson, Vision 063-14 35 08
Helén Bjärtå, Akademikerförbundet SSR 073-275 48 98
Roger Bergebo, Vårdförbundet 063-14 29 32
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag
2019-08-10
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 10 augusti . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Chef & Ledning Hälsa & sjukvård Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Förvaltningschef till Vård- och omsorgsförvaltningen