Östersunds kommun

Förvaltningsekonom

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 
 
Samhällsbyggnad är en av sju förvaltningar i Östersunds kommun. Förvaltningen är miljö och samhällsnämndens professionella stöd och ansvarar för samhällsplanering och bygglov, miljö- och hälsoskydd, hållbarhetsfrågor, GIS, kartor och Lantmäteri. Förvaltningen har ca 70 anställda medarbetare, som är fördelade i fyra avdelningar: Stab, Plan och bygg, Miljö och hälsa samt Kart- och lantmäteri.

 
Arbetsuppgifter

Du är ansvarig för förvaltningens strategiska ekonomiplanering och har det övergripande ansvaret för budget, bokslut och uppföljningar. En viktig del i arbetet är att vidareutveckla formerna för ekonomistyrning, redovisning och internkontroll. Du kommer även att ha rollen som förvaltningens kvalitetssamordnare och representera förvaltningen i olika kommungemensamma forum och arbetsgrupper. Arbetet innebär ett nära samarbete med övriga förvaltningsledning och du är föredragande i ekonomifrågor till nämnd. 

Du kommer vara direkt underställd förvaltningschef och ingå i förvaltningens ledningsgrupp.

 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från högskola/universitet gärna med inriktning mot ekonomistyrning eller motsvarande. Du har dokumenterad erfarenhet av strategiskt arbete med ekonomifrågor och verksamhetsutveckling. Du har helhetssyn, är målinriktad, strukturerad och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Att skapa förtroende och ha förmåga att bygga relationer är en förutsättning i arbetet. 
 
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 
Kontaktpersoner

Kjell Svanberg förvaltningschef 063-14 32 75
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-04-06


Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 12 minuter sedan . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 18 mars

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Förvaltningsekonom