Östersunds kommun

Infrastruktursamordnare till Östersunds kommun

Tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast.

 

Din anställning kommer att vara på kommunens mark och exploateringsenhet som arbetar under kommunstyrelsen. Enheten består idag av 10 medarbetare som arbetar med exploateringsfrågor, förvaltning av kommunens skogsinnehav samt strategisk fysisk planering. Vi behöver nu förstärka med kompetens inom området infrastruktur, främst transporter på väg och järnväg och du kommer att arbeta i nära samarbete med vår strateg för fysisk planering.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Vi strävar hela tiden efter att förbättra och utveckla våra tjänster och hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill jobba med strategiska infrastrukturfrågor främst inom områden som gäller transport av människor och gods. Tillsammans med kommunerna i Jämtland och olika samverkanspartners såsom Trafikverket, Region Jämtland Härjedalen med flera bygger du relationer, kunskap, utvecklar strategier och projekt samt omsätter strategierna till handling.

 

Du kommer att arbeta med omvärldsbevakning, transportinfrastrukturens fleråriga strategiska planer och påverkansarbete för viktiga infrastruktursatsningar i kommunen och regionen.

 

Driva strategiskt, långsiktigt utvecklingsarbete i gränslandet mellan kommunal och regional infrastrukturplanering. Vara ett stöd och en expert inom området för tjänstemän och politiker. Aktivt delta i relevanta samverkans-forum och arbetsgrupper för infrastruktur.

 

 

Kvalifikationer

För att lyckas med uppdraget tror vi att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom infrastruktur- och/eller samhällsplaneringsområdet eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du behöver också ha flerårig erfarenhet av regional utveckling, samhälls- och infrastrukturplanering samt att driva utvecklingsfrågor inom en politiskt styrd organisation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.

 

Som person är du självgående, resultatinriktad och drivande med en god analytisk och pedagogisk förmåga att sammanväga olika perspektiv och förmedla det.

 

Du har en förmåga att hantera processer och uppgifter där du prioriterar och driver arbetet. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. En lätthet för att skapa kontakt med människor är av stor vikt då du i tjänsten förväntas bygga goda relationer med olika samarbetspartners. Vidare är du utåtriktad och brinner för samverkan och att få engagera människor.

 

B körkort är ett krav.

 

Lön enligt överenskommelse.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Bengt Gryckdal mark- och exploateringschef 063-14 33 53

 

Lina Högberg facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 31 20

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2020-03-04

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 mars . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 6 februari

Kategorier : Bygg & Anläggning Kontor & Administration Samhälls- & Beteendevetenskap Transport & Logistik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Infrastruktursamordnare till Östersunds kommun