Östersunds kommun

Lärare i fritidshem Fåker skola

Visstids alt. Tillsvidareanställning 100 % med tillträde inför höstterminen 2022

 

Östersund är upplevelsemetropolen i hjärtat av naturen, med fjäll runt knuten och evenemang i världsklass. Här varvas aktivt friluftsliv med utvecklande arbetsliv, det är nära till jobb, vänner och skola. Östersund är också den expansiva universitetsstaden, där forskning och näringsliv utvecklas tillsammans, samtidigt som nya stadsdelar uppstår och utbuden breddas. Östersund är spännande nu, och du är välkommen att växa med oss.

 

Fåker skola är en liten byskola som är belägen ca 3 mil söder om Brunflo i Östersunds kommun. Skolan är belägen i en fantastisk bygd vid sjön Näkten. Skolan har fantastiska förutsättningar för aktiva och stimulerade aktiviteter i en stimulerande miljö. Vi har en stor skolgård och närhet till skog och friluftsområden. Skolan är en viktig och självklar del av lokalsamhället, vi bedriver också ett samarbete med Mittuniversitetet krig undervisning och hållbarhetsfrågor.

 

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshemmet på Fåker skola bedriver du undervisning i fritidshemmet tillsammans med andra pedagoger samt deltar som resurs i skolarbetet i någon/några klasser. Du arbetar i skolans arbetslag där du tillsammans med kollegorna bedriver verksamhet med aktiviteter som följer uppsatta mål.

 

På fritids bedriver vi vårt huvudsakliga systematiska kvalitetsarbete och kompetensutveckling främst på:

 

· 4 st planeringsdagar, delvis samtidigt med skola

 

· 2 st planeringsdagar med skola

 

Utöver detta har vi arbetskvällar, gemensam fritidsplaneringstid samt enskild planering.

 

Både skola och fritidshem är aktiva i värdegrundskonceptet PAX som syftar till att skapa lugn, trygghet, glädje och studiero. Vi arbetar ständigt med att utveckla lärandet för elever och personal i fritidshemmet genom planerad fri lek och styrda aktiviteter för att uppnå de 4 övergripande målen i Läroplanen.

 

Stor vikt läggs på att utveckla elevernas sociala förmågor för att de ska kunna ta ansvar för sig själva och andra.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet fritidshem som vill utveckla ett stimulerade och aktivt fritidshem i Fåker by. Vi tar gärna emot obehörig personal med likvärdig utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du har god samarbetsförmåga, en utvecklingsbenägenhet och är i allmänhet en lugn och stabil person som sätter eleven i främsta rummet. Du förstår att många barn är i behov av stöd i det sociala samspelet och att vi vuxna har en tydlig roll i att vara ett stöd i detta arbete.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell anställning.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

rektor

Jonas Toftén

076-1113921

facklig representant Lärarnas Riksförbund

Kontakta rekryterande chef

facklig representant Lärarförbundet

Kontakta rekryterande chef

 

Sista ansökningsdag

2022-12-15

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 15 november

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem Fåker skola