Östersunds kommun

Lärare i fritidshem till Ängsmogården

Nu söker vi en grundlärare i fritidshem till Ängsmogården. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid 100 % med månadslön. Tillträde i november eller enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

Ängsmogården ligger cirka 8 kilometer sydost om Östersunds centrum och har cirka 190 elever i årskurserna f-6. Skolverksamheten ligger alldeles i närheten av ett frilufts- och skogsområde vilket gör att det är lätt att ge sig ut på utflykter med elever. På vintern finns både skridskoplan och skidspår runt knuten. På sommaren förvandlas skridskoplanen till fotbollsplan. Skolan har en fantastisk inomhusmiljö i modern tappning där det finns många möjligheter att använda sig av flera lokaler för verksamheten.

 

Signifikativt för Ängsmogårdens skolverksamhet är:

En utökad satsning mot idrott, hälsa och friluftsliv med pulshöjande aktiviteter under veckan med syfte att skapa de bästa förutsättningarna för elevers lärande och kunskapsutveckling.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker en grundlärare i fritidshem alternativt fritidspedagog som är trygg och säker i sin roll och uppdrag och som vill vara med och utveckla skolan. Vi önskar att du är en tydlig ledare som skapar struktur, trygghet, ordning, förståelse, sammanhang och helhet. Du har höga målsättningar på dig själv och på din omgivning.

 

Som grundlärare i fritidshemmet ansvarar du för verksamheten på fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du finns med hela dagen och får därav en helhetsbild av hur eleven och gruppen fungerar både under skoltid och under fritidsverksamheten.

 

Förutom ditt uppdrag som grundlärare i fritidshem samarbetar du med övriga pedagoger på skolan kring gemensamma arbetsuppgifter. Som grundlärare i fritidshemmet genomför du bland annat rastaktiviteter och aktiviteter inom skapande och rörelse. Om du är behörig att undervisa i ett ämne kan undervisning i aktuellt ämne ingå i dina arbetsuppgifter.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare för fritidshem alternativt fritidspedagog. Du har god kunskap om fritidshemmets styrdokument samt har ett genuint intresse för elevers lärande och utveckling. Du planerar, genomför och följer upp verksamheten i fritidshemmet genom att reflektera och dokumentera.

 

I ditt pedagogiska ledarskap är du en trygg och tydlig ledare med god förmåga att skapa relationer både med elever och med kollego, och du som söker vill vara med och bidra till att utveckla verksamheten på Ängsmogården.

 

Du har god vana med att arbeta med digitala verktyg och det är meriterande om du som söker har behörighet att undervisa i musik och/eller idrott.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med, då uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför ett eventuellt anställningserbjudande kommer du att behöva uppvisa utdrag ur brottsregistret, ett sådant begär du hos polisen.

 

Sista ansökningsdag

2021-11-30. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då rekryteringsarbetet kommer att påbörjas under ansökningstidens gång.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

rektor

Maria Emanuelsson

070-629 49 74

 

nås via skolans expedition

Fackliga representanter

063-14 47 70

 

Sista ansökningsdag

2021-11-30

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 21 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 oktober

Kategorier : Fritidspedagoger Grundskollärare Offentliga jobb Pedagogik Lärare för yngre åldrar


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lärare i fritidshem till Ängsmogården