Lärare i fritidshem/fritidspedagog alternativt förskollärare

Norra skolan ligger i centrala Östersund. Skolan har ca 270 elever och 40 medarbetare fördelat inom förskoleklass till årskurs 6, fritidshem och fritidsklubb. Vi erbjuder elever en utbildning av bästa kvalité, utifrån ett systematiskt kvalitetsarbete. Nu söker vi ytterligare en medarbetare, antingen lärare i fritidshem/frtidspedagog eller en förskollärare till förskoleklass- åk 3.

Fritidspedagogens uppdrag följer läroplanens syfte och mål för verksamheten. Det innebär ansvar för att planera, genomföra, följa upp, utvärdera och utveckla verksamheten. Du kommer att ingå i ett arbetslag med fritidspedagoger /lärare/förskollärare och resurspersonal. Skolan har en tydlig arbetsplan, som formulerar en samsyn av överenskommelser, utifrån läroplanen/skollagen och kommunens styrdokument. Du kommer att ha ditt huvudansvar för fritidshemsverksamheten men även arbeta i F-åk 3 och ansvara för t ex idrott eller annat praktiskt- estetiskt skolämne.

För tjänsten krävs adekvat utbildning, lärare i fritidshem/fritidspedagog/förskollärare och/eller erfarenhet som bedöms lämplig.

Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument och givetvis kunna omsätta den i det dagliga arbetet. Du har ett genuint intresse för elevers utveckling och lärande, ser möjligheter, är flexibel, vågar prova nya arbetssätt och har en god förmåga att samarbeta. Du har även en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer i kombination med ett professionellt bemötande.

Lena Medin

facklig representant Lärarförbundet

Stefan Borgsten

2020-12-04