Lärare i modersmål och studiehandledning på modersmål

Visstidsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vi söker personal med följande språk:

- Bulgariska, 5 %

- Danska, 10 %

- Isländska, 15 %

- Lettiska, 10 %

- Meänkieli 5 %

- Ungerska 5 %

- Kroatiska/Serbiska 10 %

- Norska, 25 %

- Litauiska 30 %

- Rumänska 20 %

- Grekiska 5 %

Enheten Modersmål ansvarar för flerspråkiga barns modersmålsundervisning och studiehandledning i grundskola/grundsärskola samt modersmålsstöd i förskola och förskoleklass. Arbetet kan vara förlagt till olika arbetsplatser i Östersunds Kommun vilket kan medföra att du behöver förflytta dig under arbetsdagen.

Om du är intresserad av att arbeta hos oss uppmanar vi dig att redan nu söka utdrag från belastningsregistret – skola/barnomsorg (www.polisen.se)

Vi söker i första hand behöriga lärare. Dina meriterade kunskaper i svenska språket ska vara på lägst grundsvenskanivå alternativt påbörjade studier i gymnasiesvenska. För tjänst som lärare med inriktning modersmål och studiehandledning på modersmålet krävs svensk lärarexamen. Dina färdigheter i det sökta språket skall vara på modersmålsnivå. Skolgång i både hemlandet och Sverige är meriterande.

Det är viktigt att du bifogar CV och personligt brev i din ansökan, annars är ansökan inte att betrakta som komplett. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Gun Söderberg Königsson, Rektor 070-214 73 14

Marc Wenmaekers, Samordnare/teamledare 072-701 47 85

Lärarförbundet Östersund 063-143735

2019-08-20