Östersunds kommun

Lönekonsult, vikarie, till Östersunds kommun

Vikariat, 100%. Tillträde enligt överenskommelse t o m 2022-12-31 med ev förlängning.

 

Som Lönekonsult arbetar du inom avdelningen Område HR och Lön. Område HR och Lön består av två enheter, HR och Lön där Löneenheten består av Lönechef, Lönekonsulter, Systemadministratörer samt Teamchef. Vi är tillsammans 17 personer inom Lön och vi utgår från härliga lokaler på Österängsskolan, med närhet till goda kommunikationer och serviceutbud.

 

Arbetsuppgifter

Som Lönekonsult hos oss har du varierande arbetsuppgifter inom hela löneprocessen. Där ingår alltifrån sedvanlig löneadministration samt att utifrån lagar och avtal stödja våra verksamheter i lönefrågor, till att arbeta med ständiga förbättringar. Det innebär bland annat att ha nära kontakt med verksamheten, det vill säga att ha en konsultativ roll och ge kvalificerat stöd till chefer och andra användare i både system- och lönefrågor.

 

Du arbetar självständigt med ärenden, samtidigt som du har dina kollegor nära då lönekonsultgruppen sitter tillsammans och har nära till att ge varandra stöd och kan samarbeta på ett smidigt sätt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lönekonsult, alternativt har erfarenhet av att arbeta med lön. Då en av de viktigaste delarna i ditt arbete består av att ge support till våra verksamheter är det viktigt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift samt gillar att ha kontakt med människor. I arbetet ingår att delta i och även hålla utbildningar vilket gör att du behöver vara en god kommunikatör för att ge information på ett pedagogiskt sätt. Vi arbetar inom flera digitala verksamhetssystem vilket kräver god datavana.

 

Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är en teamspelare som gärna arbetar tillsammans med dina kollegor.

 

Du har förmåga att söka svar på frågor som inkommer från verksamheterna samt arbeta med utveckling med fokus på att få våra processer så smidiga som är möjligt.

 

Du som person är engagerad och prestigelös och har en vilja till att arbeta tillsammans där gruppen ständigt lär sig av varandra och delger varandra sina kunskaper. Allt för att vi ska bli bättre tillsammans.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Meriterande

Kunskap och erfarenhet av personalsystemet Heroma och att arbeta med ärenden i ärendehanteringssystem.

 

Vi erbjuder

Hos oss är vi måna om varandra och det är viktigt att du trivs på jobbet. Vi delar med oss av kunskap och erfarenheter, vi hjälps åt att lösa uppdraget och vi har kul tillsammans. Vi jobbar med ständiga förbättringar och vill att det ska vara lätt att göra rätt.

 

Välkommen att söka till oss!

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Sicka in din ansökan å snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

enhetschef

Marita Hurtig

063-143743

facklig representant Vision

Carina Mikaelsson

063-14 47 46

 

Sista ansökningsdag

2022-07-15

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 15 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 15 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans Kontor & Administration Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Lönekonsult, vikarie, till Östersunds kommun