Östersunds kommun

Nämndsekreterare/administratör

Tjänsten är tillvidare och heltid med tillträde omgående. Tjänsten som nämndsekreterare är ett vikariat till och med oktober 2020 med goda möjligheter till förlängning, i annat fall erhålls tjänst inom Vård- och omsorgsförvaltnings stab.
 
Är du en strukturerad och noggrann person som har ett genuint intresse av den demokratiska processen, då är det dig vi söker!
 
Vård- och omsorgsförvaltningen arbetar på uppdrag av Vård- och omsorgsnämnden och är den största förvaltningen i Östersunds kommun. Förvaltningen ansvarar för verksamhet inom socialtjänst och kommunal hemsjukvård. Socialtjänstens ansvarsområde innefattar främst äldre personer och personer med funktionsnedsättning samt deras anhöriga. I vår målgrupp ingår barn, unga och vuxna.
 
Vård- och omsorgsnämnden satsar offensivt på ett hälsofrämjande arbete för både medarbetare och medborgare. Ur ett hälsofrämjande perspektiv är målet att de medborgare vi är till för ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt.
 
Östersunds kommun arbetar aktivt för en gemensam kultur och värdegrund, Framåt med hjärtat. Våra gemensamma kärnvärden för hur vi ska agera och uppfattas är; engagemang, omtanke och utveckling.
 
Som nämndsekreterare/administratör ingår du i en av stabens enheter, Enheten för ledningsstöd, och är direkt underställd biträdande förvaltningschef.
 

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar bland annat:

- Ansvar för den nämndadministrativa processen. Innebär administration före, under och efter Vård- och omsorgsnämndens sammanträden (kvalitetssäkring av tjänsteskrivelser, beredningar, kallelser, protokoll, arvodesregistreringar, uppföljning av beslut).

- Administration före, under och efter Kommunala pensionärsrådets sammanträden (beredningar, kallelser, protokoll, arvodesregistreringar).

- Ansvar för nämndens dokument- och ärendehantering, från posthantering och registrering till arkivering och utveckling av den administrativa processen.

- Lokalt processansvar för ärendehanteringen, och därmed förvaltningens representant i kommunens ärendehanteringsforum.

Du fungerar som en länk mellan de förtroendevalda och tjänstepersonerna i förvaltningen. Du kommer att arbeta nära nämndens presidium och förvaltningens chefer och handläggare. En viktig uppgift är att ge service till de förtroendevalda, tjänstepersoner och allmänhet. Du kommer även att samarbeta med kommunens övriga nämndsekreterare och arbeta med utveckling av kommunövergripande administrativa rutiner.

Inom tjänsten ges goda möjligheter till kompetensutveckling och därmed kan ansvar och arbetsområden breddas.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har akademisk examen (eller motsvarande arbetslivserfarenhet), gärna inom statsvetenskap eller något annat samhällsvetenskapligt ämne

- har stort intresse för administration och dess betydelse

- är kvalitetsmedveten

- har goda datorkunskaper, lätt för att lära dig nya system och ser nyttan med ny teknik

- kan uttrycka dig väl i tal och skrift, det är meriterande om du har jobbat med klarspråk.

Erfarenhet från arbete i kommunal eller offentlig förvaltning, och därigenom förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation, ser vi som en fördel. Det är även meriterande om du har arbetat med diarieföring, arkivering och/eller nämndadministration.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas med tjänsten är det viktigt att du tycker om administrativa arbetsuppgifter, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Som person är du driven och självständig men framförallt strukturerad, noggrann och serviceinriktad.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Inga Lill Karlström, tf enhetschef 063-14 36 56
Emma Fastén, handläggare 063-14 06 89

Marie Lundstedt, facklig representant Akademikerförbundet SSR 063-14 35 52
Birgitta Lindström, facklig representant Vision 070-350 52 94
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2020-02-28


Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 29 januari

Kategorier : Kontor & Administration Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Nämndsekreterare/administratör