Östersunds kommun

Projektsamordnare S:t Olavsleden

SÖT-städerna (Sundsvall, Östersund och Trondheim) har sen 2012 arbetet med att utveckla S:t Olavsleden till en internationell reseanledning. Leden har utvecklats positivt och nu är det dags för ytterligare ett steg i utvecklingen. Östersunds kommun söker därför en projektsamordnare med placering i Östersund under projekttiden 2019-06-01 till 2022-03-31. Tillträde till tjänsten sker dock efter överenskommelse.

Projektets mål är att stärka områdets konkurrenskraft och attraktivitet inom besöksnäringen med fokus på vandringsturism genom en utveckling av S:t Olavleden. Leden är 58 mil lång och sträcker sig från kust till kust, från Selånger till Trondheim med fokus på den svenska delen av leden. 

Projektsamordnarens roll är att arbeta för regional näringslivsutveckling inom besöksnäringen. Detta kan till exempel handla om att hitta nya entreprenörer som vill starta ett B&B längs leden. Det handlar också om att arbeta med det befintliga näringslivet längs leden för att utveckla nya tjänster och produkter. Projektsamordnarens roll är också att öka kunskapen om S:t Olavsleden både nationellt och internationellt. Detta kommer ske i samverkan med flera viktiga aktörer med erfarenhet av kommunikation och marknadsföring. Det är därför ett krav att du har arbetet med kommunikation och marknadsföring.
 
Vi söker dig som har akademisk examen inom turismområdet eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Kunskap och erfarenhet inom kultur och kulturhistoria är meriterande. Du har en god analytisk förmåga och ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du är mål- och resultatinriktad, noggrann, självständig och har förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper eftersom arbetet handlar till stor del om att skapa nätverk och inspirera företag, föreningar, organisationer och kommuner till en gemensam utveckling av S:t Olavsleden. God datavana och B-körkort är ett krav. Resor i tjänsten samt oregelbundna arbetstider förekommer. Tjänsten är fysiskt krävande till exempel i samband med visningsresor eller förändringar av ledens sträckning.  

Östersunds kommun har som mål att öka mångfalden. Därför värdesätter vi den kompetens som en jämn ålders- och könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför. 

Tjänsten som projektsamordnare på Östersunds kommun verkställs under förutsättningen att projektet blir beviljad stöd från Tillväxtverket. Besked förväntas under juni månad. Vid eventuellt avslag om stöd avbryts rekryteringsprocessen.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Putte Eby projektledare 063-14 32 02
Maria Stenhammar facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 06 84
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 

Sista ansökningsdag

2019-06-25Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 25 juni . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 12 juni

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring Kommunikation Konst & Kultur & Musik Projektledning


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Projektsamordnare S:t Olavsleden