Östersunds kommun

Rektor Tavelbäcksskolan

Rektor Tavelbäcksskolan

Tavelbäcksskolans rektor ska gå vidare till nya utmaningar och därför söker vi nu en ny. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare. Östersunds kommun är stället för dig som vill jobba framåt med hjärtat. För oss är alla medborgare lika viktiga. Ett barn på förskolan, en bygglovssökande villaägare eller en vårdsökande pensionär. Hos oss har du möjligheter att som individ påverka hur vi genomför vårt gemensamma arbete och vara med och bidra till ett bättre Östersund. Vi är engagerade och visar omtanke för varandra och dem vi är till för.

 

Tavelbäcksskolan har idag cirka 250 elever F-6. Som rektor har du personalansvar för 32 medarbetare.

 

Vi söker en rektor som utifrån erfarenhet och kompetens vill leda och arbeta på en av Östersunds kommuns grundskolor.

 

Arbetsuppgifter

Du leder skolan med stöd av skolans ledningsgrupp. Du är, liksom övriga rektorer, organisatoriskt direkt underställd en verksamhetschef med övergripande verksamhetsansvar för kommunens grundskolor.

 

Du ansvarar för att skolenhetens verksamhet når uppställda mål och bedrivs inom tilldelade ekonomiska ramar.

 

Du har personalansvar och förväntas driva verksamheten i dialog med medarbetarna. I tjänsten ingår också vissa samordningsuppdrag som rektorerna fördelar sinsemellan.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat pedagogisk högskoleutbildning och pedagogisk erfarenhet. Rektorsutbildning och erfarenhet av grundskolan är meriterande, likaså tidigare erfarenhet som skolledare eller chef.

 

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Du ska i ditt ledarskap uppfattas som tydlig och drivande med fokus på mål, resultat och kvalitet. För att lyckas i rollen ser vi att du är engagerad, driven och har god samarbetsförmåga. Du tycker att relationer är viktigt i ditt ledarskap.

 

Du har även förmåga att tänka långsiktigt och vill driva pedagogiska frågor som rör bland annat kunskapssyn, individanpassning och lärprocesser. Som person är du ansvarsfull och lyhörd. Du är bra på att kommunicera och har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende.

 

Du förespråkar delaktighet och driver din enhet i samverkan med personalen. Du har också förmåga att knyta kontakter och samarbeta med externa aktörer. Som ledare har du en positiv inställning och förmåga att samverka i syfte att driva och utveckla verksamheten mot uppsatta mål.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Upplysningar

 

verksamhetschef

Thomas Hallberg

063-14 45 54

facklig representant Sveriges Skolledarförbund

Ove Schörling

072-213 62 40

Facklig representant Lärarförbundet Skolledarna

Jesper Englund

073-270 24 02

facklig representant Lärarförbundet

Liselotte Svanberg

070-598 72 82

facklig representant Lärarförbundet

Eva Dahlin

070-598 72 82

 

Sista ansökningsdag

2022-07-08

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 8 juli . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 21 juni

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Rektor Tavelbäcksskolan