Östersunds kommun

Systemansvarig bibliotekarie

Tillsvidare heltid, tillträde snarast eller enligt överenskommelse
 
Östersunds bibliotek söker nu en systemansvarig bibliotekarie till våra bibliotek. Biblioteket finns organisatoriskt i Kultur- och fritidsförvaltningen, Östersunds kommun. Biblioteksorganisationen omfattar huvudbibliotek, tre områdesbibliotek och biblioteksbuss. Besök gärna vår webbplats ostersundsbibliotek.se


Arbetsuppgifter:
 Du ansvarar för vårt bibliotekssystem BOOK-IT, driver system- och verksamhetsutveckling med slutanvändaren i fokus, tar fram och planerar interna utbildningsinsatser för personal. Du ska omvärldsbevaka och samverka med andra aktörer inom området och bidra till kunskapsutveckling såväl internt som externt.

I tjänsten ingår också arbete på ett integrerat områdesbibliotek.
Informationstjänstgöring på våra biblioteksenheter ingår.
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
 

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska vara handlingskraftig och kunna ta fullt ansvar för dina arbetsuppgifter. Du ska ha en god samverkans- och samarbetsförmåga, samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har arbetat med olika målgrupper och har tidigare erfarenhet av arbete med bibliotekssystem. Vi förutsätter att du har en bred digital kompetens och har kunskap och intresse av informationsteknik och bibliotekssystem.
Vi söker dig som är initiativrik, kreativ och drivande.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Maj Eriksson bibliotekschef 070-319 30 48
Facklig representant DIK Åsa Andersson 063-14 40 79
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag
2019-10-20Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : Om 18 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 19 september

Kategorier : Data & IT Övrigt


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Systemansvarig bibliotekarie