Östersunds kommun

Upphandlare

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Samtliga kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Upphandlingskontoret gör även upphandlingar på uppdrag, det kan vara varor och tjänster som är specifika för någon förvaltning inom någon av kommunerna. Idag består upphandlingskontoret av åtta medarbetare som alla sitter i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

 


Arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att i nära samverkan med våra beställare professionellt och affärsmannamässigt genomföra upphandlingar inom många olika områden. Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Du kommer självständigt att ta fram upphandlingssunderlag och göra utvärderingar i samråd med beställare inom din kategori. Vidare är uppföljning och förvaltning av avtalen viktiga delar i ditt arbete. Vi arbetar även på uppdrag som konsulter ute i de olika kommunerna vilket innebär många kontaktytor både internt och externt.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för inköps- och upphandlingsfrågor! Anställningen kräver

 

.Akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, juridik, ekonomi, it eller annan, för tjänsten, relevant utbildning eller dig med arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.


Meriterande

.Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingsverktyget tendsign.

.Erfarenhet av att leda utbildningar eller tala inför större grupper.

.Erfarenhet av att arbeta konsultativt och i projektform.

.Vi söker naturligtvis också dig som har en pågående eller avslutad YH-utbildning med inriktning offentlig upphandling/Strategiskt inköp

 

Är din erfarenhet av offentlig upphandling begränsad så är vi beredda att låta dig växa in i arbetet! Vi erbjuder därför även mycket goda möjligheter till kompetensutveckling inom upphandlingsområdet. Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

 

Dina personliga egenskaper, ditt driv och din utvecklingspotential är mycket viktiga för oss. Vi söker en driven och strukturerad person som vill vara med och bidra till en positiv utveckling av vår verksamhet. Som person är du saklig, tar ansvar och du trivs i att arbeta tillsammans med andra människor samt är lyhörd och har hög integritet. Du har också en väl utvecklad kommunikativ förmåga med ett nyanserat språk. Vi vill också att du är resultatorienterad, analytisk och ser lösningar och alternativa möjligheter.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Östersunds kommun kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och med stora möjligheter till kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 

Urval kommer ske löpande.

 

Kontaktpersoner

Gustaf Danielsson områdeschef 063-14 45 87

Eva Hammarström Olofsson facklig representant Vision 063-14 33 20

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-11-15

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 10 timmar . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 23 oktober

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Upphandlare