Östersunds kommun

Upphandlare till Upphandlingskontoret

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Åtta kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Idag består upphandlingskontoret av åtta medarbetare som alla sitter i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

 

Östersunds kommun satsar på upphandlingskontoret med både lönesatsningar och kompetensutveckling. Därför om du är nyfiken och driven har du stora möjligheter att växa i din roll.

 

Östersunds kommun kan erbjuda en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och med stora möjligheter till kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och företagshälsovård. Östersunds kommun ger möjlighet till viss del distansarbete.

 

Arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att i nära samverkan med våra beställare professionellt och affärsmannamässigt genomföra upphandlingar inom många olika områden. Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Du kommer främst att arbeta med dynamiska inköpssystem där du ansvarar för hela processen från behov till tecknat avtal. Detta innebär bland annat att stötta verksamheterna med kravställande, ta fram mallar, utveckla inköpsprocessen för dynamiska inköpssystem, svara på frågor och ge råd.

 

Kvalifikationer

- Eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket, gärna en ekonomisk eller juridisk examen.

- Vi söker även dig som har en pågående eller avslutad YH/KY-utbildning med inriktning offentlig upphandling/strategiskt inköp.

- Mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning samt har goda kunskaper i Officepaketet.

- Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

 

Meriterande

- Erfarenhet av arbete med offentlig upphandling och vana av upphandlingsverktyget tendsign.

- Det är meriterande om du brinner för att hålla utbildningar eller tala inför stora grupper då det finns möjlighet att växa inom det området.

 

Profil

Vi vill att du är driven och utvecklingsinriktad, du är i början av din kariärr och du vill lära dig och utvecklas hos oss. vilket hos oss betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du arbetar strukturerat och självständigt, men med god samarbetsförmåga. Du har ett strategiskt angreppssätt på frågor och tänker gärna nytt. Du kommunicerar, både muntligt och skriftligt, på ett tydligt sätt med mycket god språklig förmåga. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

 

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas att arbeta tillsammans. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Urval kommer ske löpande.

 

Tillträde enligt överenskommelse.Provanställning i 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Upplysningar

 

områdeschef

Gustaf Danielsson

063-14 45 87

 

Sista ansökningsdag

2022-12-05

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 8 november

Kategorier : Inköp Offentliga jobb


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Upphandlare till Upphandlingskontoret