Östersunds kommun

Utvecklingsstrateg

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Till näringslivskontoret söker vi nu en utvecklingsstrateg. Näringslivskontorets främsta uppgifter är kopplade till kommunledningsförvaltningens strategiska utvecklings- och tillväxtarbete. För att vi tillsammans ska kunna skapa ett mer attraktivt Östersund behöver vi tillsammans skapa hållbar tillväxt. Tillväxten ska ha sin utgångspunkt i kommunens övergripande politiska vision: ”Ett demokratiskt, socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart Östersund”. Inom näringslivskontorets verksamhet arbetar vi specifikt med näringslivsutveckling, arbetsmarknadsutveckling, destinationsutveckling samt utveckling av platsvarumärket Östersund.

 

 

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsstrateg är arbetsuppgifterna ofta av övergripande och skiftande karaktär. Personen vi söker kommer exempelvis att ingå i teamet kring framtagande av Östersunds kommuns nya Tillväxtprogram 2021-2030. Det innebär bland annat att planera och genomföra medborgardialoger, omvärldsbevaka, säkerställa koppling gentemot Region Jämtland Härjedalens utvecklingsstrategi samt framskrivande av programmet. Tillväxtprogrammet kommer även efter att det är beslutat i december 2020 att vara en betydande del i funktionens arbetuppgifter.

 

Som utvecklingsstrateg kommer du att vara en viktig pusselbit i övrigt strategiskt och praktiskt arbete av Östersunds kommuns utveckling. I tjänsten ingår att genomföra utredningar och analyser inom kommunens verksamhetsområden som kopplar till tillväxt. Du tar fram rapporter, utredningar och olika former av skrivelser. Du formulerar underlag som kan användas vid beslut i kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Arbetet innefattar många interna och externa kontakter och samarbete både med offentliga organisationer och näringsliv. Att skriva fram projektansökningar och driva projekt är ofta förekommande för tjänsten.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker en utvecklare som har förmåga att arbeta brett inom olika sakfrågor. Du har en för uppdraget relevant högskole-/universitetsutbildning, exempelvis med inriktning mot offentlig förvaltning eller samhällsvetenskap.

 

Du ska ha erfarenhet av att skriva fram, driva och arbeta i projekt och känner dig bekväm med att tala inför grupper.

 

Du är strukturerad, mål- och resultatorienterad och har en helhetssyn på ditt uppdrag. Du är också bra på att starta upp, leda och följa upp aktiviteter samt har god analytisk förmåga. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att kommunicera, samverka och skapa relationer.

 

Du kan arbeta både självständigt och i grupp och tar stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på snabbhet, flexibilitet och serviceanda och kräver att du har dokumenterat goda kunskaper och erfarenheter av att utrycka dig i såväl skrift som tal.

 

Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Då kommunledningsförvaltningen bereder många av de ärenden som ska beslutas av kommunstyrelse och kommunfullmäktige måste du snabbt kunna sätta dig in i nya frågor. Du ska kunna formulera väl avvägda rekommendationer och fungera som sakkunnig både i kontakten med andra förvaltningar och förtroendevalda.

 

Vi arbetar i nära samverkan med andra aktörer och samarbetspartners internt och externt så din förmåga till nätverkande och samarbete är central.

 

Vi söker en person som är initiativrik, lyhörd och självgående och som vill bidra till arbetsplatsens utveckling.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta kan bli aktuellt vid eventuell intervju.

 

 

Kontaktpersoner

Fredric Kilander enhetschef 063-14 35 64

Theresia Grön facklig representant Kommunal 073-275 50 89

Maria Stenhamma facklig representant Sveriges Ingenjörer 063-14 06 84

 

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-11-17

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 17 november . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 1 november

Kategorier : Offentliga jobb Projektledning Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Utvecklingsstrateg