Östersunds kommun

Vikarierande förskollärare Trollåsens förskola

Nu söker vi en förskollärare för ett vikariat för en medarbetare som ska vara föräldraledig.

 

Tidsbestämt med möjlighet till förläggning, sysselsättningsgrad 100%. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Östersunds Kommun har mer än 5 600 personer anställda i sju förvaltningar. Vi verkar inom 400 olika yrken och jobbar mot ett gemensamt mål: att göra medborgarnas liv rikare, enklare och tryggare.

 

3,5 mil sydväst om Östersund ligger Trollåsens förskola i byn Fåker. I en framåtsträvande och levande byggd under tillväxt. Under de senaste åren har inflyttningen och barnantalet ökat. Nu arbetar vi för fullt med att utveckla och förbättra vår verksamhet för att kunna ta emot fler barn, och då behöver vi dig!

 

Vad vi kan erbjuda

Naturskön miljö, med nära till bl.a skog, elljusspår, fotbollsplan, skidspår, skridskoplan. Fantastiska utemiljöer som stimulerar barns motorik och rörelse.

Förskolan utvecklas hela tiden vilket ger fantastiska möjligheter att sätta vår prägel på verksamheten.

 

Vi är ett härligt gäng, med mycket glädje och gemenskap. Vi gillar att samarbeta, har mycket drivkraft och engagemang, vilket är toppen nu när utveckling pågår.

Vi utgår från att alla barn kan och vill och att de får vara i ett sammanhang där de får möjlighet att använda och utveckla sin kompetens. Förskolans lärmiljöer är viktiga, de är föränderliga och öppna och bidrar till en lustfylld och utmanande utbildning.

 

Värt att känna till innan du söker tjänsten är att Trollåsen ligger långt ut på landet, och bussförbindelserna är relativt dåliga.

 

 

Arbetsuppgifter

Undervisningen i förskolan ska ske under ledning av förskollärare och syfta till barns utveckling och lärande genom inhämtande och utvecklande av kunskaper och värden. Förskollärare ska leda de målstyrda processerna och i undervisningen ansvara för att

 

. omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet,

 

. planering och genomförande utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig,

 

. spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och

 

. utveckla pedagogiskt innehåll och miljöer som inspirerar till utveckling och lärande och som utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet.

 

 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad förskollärare med föreskriven utbildning eller annan utbildning inom barnomsorgen.

 

Engagerad, lugn, driven.

 

Du förväntas utveckla förtroendefulla relationer till barn, föräldrar och kollegor. Vi jobbar med en reflekterande kultur och värnar det kollegiala lärande samt strävar efter ett nära samarbete mellan pedagogerna på hela förskolan.

 

Du är en kreativ, aktiv, närvarande och medforskande pedagog som har både vilja, lust och förmåga att lyssna på, inspirera och utmana barnen. Du har även en förmåga och ett mod att ta eget ansvar samt att se möjligheter. Har god samarbetsförmåga och vågar utmana dig själv och dina kollegor i arbetet med barnen.

 

Intervjuer sker löpande.

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju. Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

 

Upplysningar

rektor

Magdalena Norrby

063-14 47 89

 

facklig representant Lärarförbundet

Annika Kardin

072-5553563

 

Sista ansökningsdag

2021-12-08

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 december . Arbetsort : Östersund . Publicerat : 25 november

Kategorier : Förskollärare Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Östersunds kommun

Alla jobb hos Östersunds kommun

Liknande jobb Vikarierande förskollärare Trollåsens förskola